Det rör på sej....och

dagarna går. Redan den 12 Januari .
I förrgår...så  plockade vi ner ALLA stakarna..som vi haft under Advent och Julen. Och nu börjar det vara dags....attt plocka bort..och "sätta undan"...alla kassar och lådor fram  till nästa ADVENT.
Och hos oss, så är det rätt många advensstakar. Det är ca 15 stycken. Lasse har många fönster i huset..och   vi har haft stakar i samtliga fönster...så här en en hel del...hop-plockade.  Vi har rödvita panelgardiner i vardagsrummet kvar..och i köket.."julmattorna" som är röd o vitrandiga... Skall snart plocka undan och byta dem....också.


I går så var jag på "FOTHÄLSAN" hos "min YVONNE"..som sköter om både Lasses och mina fötter....Det var då ca 4 månader sen jag var där sist. Och jag beställer alltid ny tid..så att det blir att kontinuerligt att få mina fötter omskötta...!!! Vi har OCKSÅ så trevligt när jag är där.... vi pratar och skrattar..och tiden går så fort då...

 


På efternatten så började det att snöa ...igen... Linus han började jama..vid 5 tiden...och han kom upp till våran säng..flera gånger..och så försvann han..och jamade och jamade..så "ynkligt". Det har hänt nåra enstaka gånger förut..och nu var det dags...Var han kiss/bajsnödig...eller???
Dom har ju sin sandlåda på toan. Men han fortsatte....jag gick ner...på bottenvåningen..och Linus gick direkt till ytterdörren OCH ville ut...Men jag tyckte att klockan var bara 5... det var tidigt..han kunde ju ta sandlådan. Jag gick upp o la mig igen..MEN han fortsatte att jama....kom upp i våran säng..och jamade sådär YNKLIGT igen. Tillsist så steg jag upp igen, tog på mig morronrocken..OCH gick ner OCH släppte ut honom... Tessie satt också i hallen, vaken,och även HON gick då ut.
Satte på TVn..och tänkte..få se om dom stannar ute länge, nån itmme..eller...Och det hade då börjar att snöa.
Men när jag öppnade dörren efter en rätt kort stund....så då satt Tessie och ville komma in. Ropade på Linus, men han syntes INTE till..
Men efter en stund..så tittade jag ut igen..på framsidan...ingen Linus..och så gick jag in i köket..och tittade ut på baksidan..JO, nu satt Linus DÄR på fönsterbrädan och ville komma in och NU var han nöjd och belåten..inget JAMANDE längre...
Gick upp och la mig igen...slumrade  och somnade om...Och nu VAKNADE VI....vid 9 tiden..(så får man göra när man är
pensionär)..Och när vi stigit upp och kollade ut....Ja då såg det ut såhär....snöar en del..och nu snö ovanpå ISEN...




Nu var det dags...SOPPLUNCHEN i Brukskyrkan startade idag igen..Ny termin....och vi hade planerat att gå dit idag..och äta och umgås med  ANDRA MATGÄSTER SOM också kommit idag, för att äta soppa och uppleva GOD GEMENSKAP!!!
Det var en härlig KYCKLINGSOPPA...med ärter och morötter.. Soppan VAR SÅ mustig och GOD!!! Som vanligt ... så
"backade jag"..den var SÅ läcker...


Och vi var/blev ett mycket härligt gäng i bordet där vi satt oss...




Christina och Thomas...som är med och kokar soppa tillsammans med Lasse o mig..2  gånger under vårterminen...


Vi var många som satt kvar....rätt länge..pratade och samtalade...och det var återigen en mycket trevlig samvaro...och vi ser fram emot att få , de onsdagar vi har möjlighet...att styra våra steg till BRUKSKYRKAN...Äta god soppa..och uppleva TREVLIG SAMVARO också!!!

Kommentarer
Gilla

Så skönt det ser ut med fotbehandlingen. Jag fick en sådan i födelsedagspresent ett år. Och om Bert inte vill ha tröjan jag visade i mitt förra inlägg, så hade jag tänkt att ge honom en sån behandling i födelsedagspresent också.



Kram/Gilla

2011-01-12 @ 18:42:23 URL: http://trebgilla.blogspot.com
Margaretha karlsson

Jaså ni har börjat med er sopplunch. Här har den inte kommit igång än,men det blir nog till nästa vecka tror jag.Det ska bli trevligt och som du säger det blir ju sådan gemenskap där.

Och så behöver man inte laga lunch den dagen. Skönt tycker jag som är ensam.Inget kul att laga mat till sig själv.

Och vad skönt det ser ut med fotvård. Det är något jag funderat på att börja med. Jag har så svårt att komma åt den ena foten p.g.a. stelheten i kroppen.

Nu önskar jag dig en fortsatt skön kväll Margit.

Kramen min kära vän.

2011-01-12 @ 19:12:06 URL: http://margaretha.bloggagratis.se
Gillaa

2011-01-12 @ 19:40:50 URL: http://t
Gilla

Jag begriper inte varför mina kommentarer flyger iväg på det viset. Det blev ju fel.



Svar: Det är Matte som kommer hem mi vän. Jag menade alltså att han får fotvård istället om han inte vill att jag ska sticka den där tröjan till honom. Men det tror jag. Vi har snorhalt här också. Det gäller att se sej för ordentligt.



Hälsa Lasse från oss och ha det allra bäst.



Kram/Gilla

2011-01-12 @ 19:44:52 URL: http://trebgilla.blogspot.com
Ruth

Man känner sig så nöjder när man har fått bort allt som hör julen till. Skönt att återgå till det vanliga hemmet.

Kramiz

2011-01-12 @ 21:54:05 URL: http://bernamis.bloggplatsen.se/
Ruth

Man känner sig så nöjder när man har fått bort allt som hör julen till. Skönt att återgå till det vanliga hemmet.

Kramiz

2011-01-12 @ 21:55:34 URL: http://bernamis.bloggplatsen.se/
wiper

Vad härligt att du fått bort julsakerna och vad många adventsljusstakar. Jag tog bort mitt häromdan men våra grannar har kvar julbeslysningarna fortfarande. Vad härligt att få fötterna omskötta. Jag har själv aldrig varit på fotvård men nu skulle jag nog behöva gå. Inte dumt att ha en trevlig fotvårdsspecialist som man kan prata med under tiden. Härliga bilder på både sopplunch och snön. Dessa soppluncer verkar vara jättegoda och ni har så trevligt också.



Ha en fin dag goa du

varm kram



2011-01-13 @ 11:14:49 URL: http://wiper.bloggplatsen.se
Love

Hej hopp i Kolsva.

Bra att ni tar hand om era fötter för dom ska ju funka i många år till. Undrar varför man är så dålig med att sköta om sig själv, jag tänkeeer o tänker men inte sjutton har jag kommit iväg.

Måste ta oss i kragen när Leif kommer hem.

Det blir långa dagar nu när vi inte är tillsammans.

Julsakerna är förpassade till lådor men nu ska här städas. Ska ta ett nappatag dammråttorna i dag och baka en sockerkaka. Gäller att hålla sig sysselsatt annars kommer tankarna som inte är roliga.

Våra soppluncher ska väl börja i februari tror jag.

Har kommit på att det är trevligt.

För att inte slöa till här så säger jag hej och önskar er en fin dag tillsammans.

Kram från den äldsta.

Love.

2011-01-13 @ 11:20:58 URL: http://vindalou.bloggplatsen.se
Gunilla

Oj, det var många stakar det :) ... mina står kvar än, var borta hela helgen, och i veckan har jag inte orkat...det är jul till helgen hos oss. Granen barrar inte ens...

2011-01-13 @ 12:44:49 URL: http://www.smulan-67.blogspot.com
skogsnuvan

Min katt Oskar ligger precis lika länge som jag och ska jag iväg och jobba för tidigt kliver han inte upp. Sådan herre sådan hund säger dom men det är kanske lika med katter. En del säger att man vaknar tidigare när man blir pensionär men det har jag inte märkt. Igår sov jag till 10 men snön vräkte ner och det var mörkt så vad då...... härligt

2011-01-13 @ 12:57:24 URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Charlotte

Ser trevligt ut med lunchen! De har sopplunch i "vår kyrka" också men jag har aldrig varit där.(trivs inte där i just den kyrkan. Min mamma som alltid stigit upp har nu vid 79 års ålder börjat ha sovmorgon!!! Jag trodde knappt det var sant. Jag är alltid uppe med tuppen - på gott och ont. Jag som bara skrotar hemma och skulle kunna sova.. ja så är det väl bara.

Sitter här i eftermiddagsskymningen och ska väl fortsätta med mitt, laga pizza och städa klart. Så hoppas jag maken kommer med tårta. Födelsedag för yngste man som blir 19. Köpte två tidningar om historia till honom, den riktiga present fick han förra veckan, digitalstämgaffel till fiolen. Funkar utmärkt.

2011-01-13 @ 15:47:06 URL: http://charlottas.bloggagratis.se
Carina

Det låter gott att vara pensionär Margit, hihi

Kram

2011-01-13 @ 18:53:11 URL: http://cinacarina.blogspot.com
Marie-Louise Grimlund

Hejsan Margit !

Jaha, så nu har Du också plockat in Julen.Visste inte att Du hade katter.Kul.

Jag brukade gå och få mina fötter skötta, men hon är så jäkla dyr 390:- varje gång.Så jag fick sluta med det.Nog är det skönt alltid.Jag har ju en utbildning på just det fotvård, som Mamma bjöd på men inte Diplomkuresen.Hon räknade med gratisvård livet ut.Fick det också.



Kram Mi

2011-01-13 @ 20:52:41 URL: http://parart222.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback