Jag på ICA reklam ! =)

http://www.ica.se/dans/?d=448542

Det är väl en överaskning att jag har spelat in film!!!!!! ???
Skriver på nästa blogg om 31/1

Haft ärenden i Eskilstuna hela dagen...

Nu har den här dagen snart nått sin ände. Tiden går ju så fort. Timmarna bara "flyger" iväg. Åkte från Lasse o Kolsva vid 9 tiden i morse.
Då hade katterna Tessie o Linus varit ute sin "morgonrunda". 

Kom till stan och åkte hem till lägenheten och började att "gå igenon posten".


Läste igenom tidningarna som kommit. (inte så många som syns på bilden)
Hade lite annat också, några kort från min syster Birgit o Östen samt Liisa o Jan i Gnosjö samt ett litet paket från Gunilla i Linköping. Det skall jag öppna i morron.

Se hela bilden


Var sen lite runt på några affärer och handlade lite.

 Klockan 13.00 så var vi en grupp som skulle sammanstråla i Pingstkyrkan för att städa så att det ska vara rent o fint i
helgen.Vi höll väl på ett par timmar och sen så fikade vi tillsammans och pratade innan vi skiljdes åt.
(Såg väl inte ut riktigt sådär. Idag använder man ju inte så mycket vatten)

Var sedan i tvättstugan och körde ett par maskiner. Under tiden så åkte jag igen och var på Blomsteraffär, köpte en  härlig bukett Tulpaner. (Hade fått presentkort av min syster och Östen)


Se hela bilden


Åkte sen tilll Ilone och drack kaffe och åt valnötsglass innan jag åkte tillbaka till Kolsva och Lasse (o katterna)

Det var meningen att Maria, Samira och Sofie skulle komma til oss i kväll. Men det var lite stressigt  och sent för dem och Sofie var så förkyld  så de planerar att komma till oss i morron ochvara tills på söndagseftermiddag. Kul!!
Välkommna!

Ja dt var lite av dagens händelser... Skriver väl mera i morron, kanske.

KATTEN PÅ RÅTTAN........

Skall försöka "skriva/berätta " samt visa en rolig händelse son utspelades vid 5 tiden på morgonen en gång under hösten hemma i Lasses hus.
Började med att Ilone såg råttfällan i skåpet i köket vid soppåsen:
-"Har ni råttor här".
- Nää, inte nu när vi har katterna här. Då behöver vi inte råttfällan men den sitter kvar i snöret sen förra vintern när
vi såg spåren efter dem. Dom hade ätit hål på soppåsen .

Klockan 5 på morronen, jag hade då legat vaken länge. (Vi har sovrummet på övre våningen) jag gick ner till vardagsrummet. Tänkte sätta mig vid datorn.   Ser då katterna i rummet. Dom var vid en tidningskorg som stod vid elementet. Gick då dit o kollade. Vad ser jag då??

Jo, en råtta/mus som springer iväg, springer genom hela rummet o katterna efter:
Jag tänker: "Jag tar fram kameran och tar en bild".
1:a bilden: Musen sätter sig/gömmer sig i hörnet under garderoben i hallen.  Ser mycket förskräckt ut. Linus han sätter sig och tittar på.

Visst är den "söt" där den sitter??
Om en stund så tar han väl tassen och "petar" på den vilket gör att musen springer iväg igen:Där finns den längst upp på bilden vid mattkanten.Ja inte kan det vara så roligt och vara mus nu. Ligga mitt emmellan 2 stycken katter. Men så var det.
Ja här har Linus tagit musen i munnen! Inte roligt att vara mus då .Den blev nog lite skadad. Titta på denna bild. Den drog benen efter sig...
Nästa bild:Ja här ligger den... plattt... men lever....
"vad skall jag göra nu då? skall jag gå upp o väcka Lasse så han får döda den eller?"

men Linus "puttade" väl till den igen....

"Den rörde sig en bit. Men Linus  "fixade slutet" som följer:Musen är DÖD! Linus gjorde det!


 "Vad skal jag göra nu då?  Kasta ut den i "skogen"?  Eller? Jag tog ett toa- papper, tog råttan i det och sploade ner den i TOAN.

(Nu läste jag förra veckan att man bara får spola ner bajs och toapapper i toan men det hade jag inte läst då)


Nu förstår du som läser detta: Inte behöver vi längre rått/musfällor!  Vi har levande "fällor".

Så om Du har besvär med råttor/möss hemma hois Dig så kanske Du vill hyra katterna ett tag!!??

Det var sannberättelsen om : " Katten på råttan".


Jag satte mig sedan vid datorn och spelade spel. Lasse vaknade och saknade mig i sängen.,kom ner och undrade vad jag gjorde.

"Kom så ska du få se vad jag har varit med om"!   Hämtade kameran och visade .

Ja det är inte varje natt sånt händer och jag är glad/tyckte det var kul att jag kom på och tog kameran och tog dessa bilder.
"BARA VARA"

"Bara vara", ja det gör jag idag. Inte nåt särkilt med andra ord.

Sitter vid datorn, lyssnar på radion, rengjort ugnen, värmt upp mat tiul lunchen till mig o Lasse. Handlat lite... Har inte direkt några krav på mig... utan bara det som möjligen "faller mig in"...

Har lite levande ljus bredvid mig samt på soffbordet. Jag TYCKER OM levande ljus!!!
Tessie och Linus, våra katter dom ligger och sover nu. Dom var båda ute en runda på morronen men sen så kom dom in en i taget. Dom satt utanför ytterdörren och väntade.


Det här är Tessie (ovan)


Skall även försöka få fram en bild av Linus:
 ja det lyckades jag även med.

Nu skall jag ta fram en rolig bild:

När jag tittade på dem i natt så tyckte jag att den här är så festlig:
Lasse ligger bakom Linus rygg. Visst ser det gulligt ut?


Karin 60 år

Gomorron! varit uppe sedan 6.30 men nu tar jag mig lite tid att skriva lite i bloggen....

I gåreftermiddag så var vi, några stycken och firade Karins 60 årsdag.
Ja  så blev vi bjudna på smörgåstårta och gott hembakat kaffebröd samt  en mycket god tårta.

TACK Karin för att Du tog emot oss och vi fick fira Dig på Din födelsedag även om vi  alla får fira Dig mera vid ett senare tillfälle när Din hälsa är bättre!

Ja alla blir vi ju ett år äldre för varje år. Men det gäller att ta vara på varje ny dag och glädjas även för "småsaker" som VI FÅR VARA MED OM, MÖTEN EX MED VÅRA NÄRA O KÄRA SAMT VÅRA   goda vänner som vi lärt känna under livets gång. Viktigt att ha en vänskapskterts som man kan träffas och ha roligt med.


Mina tankar går till min mamma

I morse när jag vaknade, tänkte på dagens datum så kom jag direkt ihåg: "Det är i dag 50 år sedan min mamma "gick bort"  . 28 januari 1959  så skulle min mamma som någom kväll innan åkt tåg till Härnösand för att opereras på sjukhuset där denna dag.  Hon hade länge haft mycket ont i ryggen . Var uppe och gick mycket under nätterna för hon inte kunde sova på grund av sin värk.

Det var en onsdagkväll. Jag hade varit på "symöte" i en by, åkte buss. Skulle då senare på kvällen gå på ett juniormöte. På bussen så meddelade någon till mig: " Du skall gå hem med en gång när du stigit av bussen, inte stanna kvar på juniormötet".  Jag undrade lite, men  kom ihåg, visste att mamma skulle genomgå operation under dagen. Hon skulle operera "ett ovanligt diskbråck" som det sas.

Jag klev av bussen, skulle gå, promenera hem till min barndomsby Bergnäs (i Västerbotten, ca 3 mil från Umeå)

Det var snö och kallt, stjärnklart. Minns att jag gick, tittade upp på himlen, såg stjärnorna, tänkte och undrade: "Har der kanske hänt mamma nånting"?  Har kanske mamma dött och är i himlen. Min tro på Gud ger mig tro och förtröstan att livet inte är slut när vi dör utan början till nåt nytt.

När jag kom hem efter den långa mörka promenaden så var min syster Birgit (som är 2,5 år äldre än mig) och pappa kvar i ladugården, de hade mjölkat korna.

När det var klart så kom dom in. Minns att pappa satte sig bredvid mig på en väggfast bänk som vi hade i köket:     "Mamma har lämnat oss! Dog under operationen" .  Hennes hjärta stannade, de fick igång det men hon fick hjärtstillestånd igen och hon dog där.  Ja det var helt ofattbart. Var svårt att ta till sig. Allting liksom gungade under mig.

Kommer ihåg att han ringde efter en moster, som hette Svea. Hon kom till oss samma kväll om jag minns rätt.

Första tiden så "svävade jag liksom"  minns jag. Allt var så overkligt.  Var väl i chocktillstånd.

Ofta gåt mina tanakar till: Hur hade mitt liv blivit om jag hade fått ha min mamma längre i livet?  Var ju så ung och det var inte lätt för min syster och pappa nu när inte mamma fanns längre.

Ofta under åren som gått har jag drömt om mamma att hon levt.

Livet har gått vidare. 

När jag växte upp så minns jag att jag trodde aldrig att jag skulle bli mer än 41 år. mamma var nämligen endast 41 år när hon avled.

Jag minns när jag första gången skulle sövas inför operation. Då begärde jag att få prata med narkosläkaren innan operationen och berätta min rädsla att sövas  och varför. Jag var rädd att även jag skulle "somna in" och aldrig vakna mera. 
Men det gick bra. Vaknade då  och även alla de andra tillfällena jag sövts. Det var bara första gången jag var så rädd.
Har ju nu levt många år efter det och är frisk och kry. Mycket tacksam att man får ha sin hälsa.

Man vet ju aldrig något om morgondagen och bra är ju det. Därför gäller det: "Lev idag och låt leva"  Var tacksam för varje dag  Du/jag får vakna upp och ta vara på "den här dagen" !Användarbild

Mina tankar går till Dig  mamma!TAR DET LUNGT

Vaknat upp igen till en ny dag. Klockan ringde 06.15.  Låg väl  en stund och drog oss innan vi klev upp för att uppleva en ny dag    Vi har  (Lase o jag) ätit lite frukost, youghurt , musli och en hård ostmacka. Gott o nyttigt!

Lång paus!  Nu är det kväll. Klockan är 22.20.

I morron skall jag åka till Eskilstuna under dagen. Åker ca 8. har ett viktigt ärende på "stan" kl 9.30.  På eftermiddan så skall vi, ett par stycken "GRATTA" en av våra vänner. Hon fyller 60 år. Vi skulle komma rätt så många men hon har varit sjuk ca 2 veckor och är inte återställd ännu. Så det blir bara jag samt 2 stycken till. Vi skall lämna en liten present som vi har köpt ill henne. Senare under våren så skall hon ha en lite bjudning på landet i stället och vi får fira henne då.14 DAGAR LEDIGT.........

Söndagkväll i FORS kyrka: SINNESROGUDSTJÄNST:  Lasse o jag var inbjuden av Ilone. Hon skulle tala.  TACK Ilone!!!  Mycket tacksam o glad för att vi fick vara med och höra ditt  tal!  Jag blev väldigt berörd!  Du var lugn och framförde "din berättelse"  om det som varit jobbigt, det du gått igenom och hur du har jobbat dig igenom allt, tack vare 12stegsprogrammet, NA mötena  och dina vänner osv. Viken utveckling! Och tack för det fina sättet du framförde det. Lugnt framförande och fick fram din berättelse på ett mycket fint sätt.
Ja ,då har jag jobbat /vakat 3 nätter under helgen och är nu långledig. Kan vara skönt att ha långledigt utan att ha planerat nån resa eller så.....bara vara... och så....Innan jag åkte till Kolsva så var jag och  klippte mig....


Var hos min väninna Lisbeth. Där blev jag bjuden på kaffe och MYCKET GOTT KAFFEBRÖD, hembakat. Gott!! TACK Lisbeth!
Vi pratade och "planerade" kommande "händelser" som ligger framför...

Se hela bilden

Tiden går fort när man pratar.


Därefter åkte jag till Maria o Samira. Dom böörjar pigga på sig båda två. De har ju varit förkylda sita veckan och inte mått så bra. men febern har lättat och de känner sig relativt friska nu.

Det blev ju lite kaffe o  smörgås då. Tack Maria!

Se hela bilden
Åkte sen till Kolsva.  Packade upp "mina grejer" och sen så la jag mig på soffan och sov några timmar. SKÖNT!


lycka-1.jpg

SINNESROGUDSTJÄNST

Söndag. Jabbat av min andra natt av tre. Hade ställt klockan på 11.30 men drog mig/sov till klockan 13.

Duschat o tvätttat håret.

Se hela bilden


Telefonen ringde när jag vaknade. Det var Sara. Hade i går lovat att hämta henne  så hon kunde åka hem till E-tuna. Är och hälsar på sin pappa. Jag hade ju glömt.... men när hon ringde så kom jag ju ihåg: "Ja visstja" skulle ju åka o hämta. Men nu berättade Sara att hon åker bussen hem senare i kväll.


Sitter o gäspar

Se hela bilden


Klockan 18.00 så skall vi, lasse o jag gå till Fors kyrka på SINNESROBÖN:  Ilone är talare så hon "har inbjudit oss". Så dit skall vi gå.

SOVIT PÅ FÖRMIDDAGEN

Vakade  av i morse vid klockan 7.
När jag kom ut så var det snöoväder. Flingorna "föll o föll."

Det blev inte så mycket snö. men lite vitt på marken blev det i alla fall.

Sovit till 11.30. Sen lite fika; kaffe o smörgås.
Det är sådana muggar vi har och nästan "identiska mackor" men så var  det en muffins istället för kakan som finns på bilden.


Sen har vi fixat en grej... har den sista tiden känt en unken lukt i lägenheten när jag kommer in. Undrat o undrat. Är det månne golvbrunnen  eller???

I höstas så "försvann"  mattan som låg på toa golvet. "Bara borta". Hade jag tappat den i tvättstugan? Hade katterna fått/dragit in den under badkaret??  La mig   i dag på golvet och försökte kolla under badkaret: kattsand?   mattan??? eller annnat skräp??  Ja jag skall berätta: Där ser jag skympten av den blå mattan som varit borta. Försäkte "peta" fram den med en gardinkäpp. men inte gick det inte. Lasse fick ta bort badkarssidan. Och DÅ kunde jag få fram mattan. Smutsig och kanske luktade inte så gott. men tror även att golvbrunnen spred dålig lukt. Jag är ju inte hemma så ofta och då blir det inte dagliga duschar osv. Vattnet står då och börjar lukta i vattenbrunnen/låset.

Se hela bilden


Ungefär såhär såg det ut. Har spolat och duschat och haft  galltvål i avloppet. Får se om det blir bättre?


Nu har vi varit en runda på Maxi.  Handlat lite till Maria (som fortfarande är sjuk) och handlat lite till oss.


Se hela bilden
Blött o slaskigt ute. Är dyblöt om fötterna. Sockarna hänger nu  för torkning- på elementet.

Se hela bilden
Se hela bildenJa det var lite av "det som hänt/varit " i dag.


Nu är ...dagen sanrt slut

Nu är dagen snart slut igen. Klockan är snart 24. Har tagit det lungt idag. Suttit vid datorn, spelat spel, läst tidningar mm.

Har varit duktig, tycker jag Håller på att byta gardiner i vardagsrummet. plockat ner från 2 fönster, strukit och satt upp dom "andra" som inte är röda.

Sökt fram ett  panelgardiner son köpts tidigare som jag i morron skall korta av och sy upp, sätta upp i de 2 andra fönstren.


jag hat tvättat också idag... lagat mat...


Lasse sitter och löser korsord i ICA kuriren...
Ja så här kan det se ut vid spisen när jag lagar mat!?  Jag har tagit på mig det vita fina förklädet så att jag inte skall smutsa ner min päls..........

KRAM allaihopa och GOD NATT!!!

TRÖTT I GÅR

Inte skrivit nåt sen i förrgårkväll....
Ja senare påtisdagkvällen så satt jag på Akuten i 4 timmar drygt. Följde med min dotter Ilons. Hon hade magsmärtor. Kom hem vid 00.30 och satt då uppe till kl 02 innan jag gick till sängs. hade ju vakat av på tisdagmorron och sov/vilade ca 2 timmar.
Sov ju då på natten 4 timmar fram till kl 6.  Åkte till Mälarsjukhuset och skulle då sitta på "studiedag under dagen. Var väl rätt pigg i början men sen vid 11- 12 så var det svårt. Sömnen försökte då komma över mig. (sen på kvällen hörde jag av andra att även de var trötta och höll på slumra till)

Vi bjöds på lunch i personalmatsalen och där vale jag nån sorts kycklinggryta/rätt samt ris. Inte så dumt. Därefter så skulle vi sitta några timmar igen till 15.30.. Kände även då av tröttheten. Valde då att flexa ut. Det ämne man då skulle ha gällde inte mis eftersom jag jobbar "endast" på nätterna.La mig i soffan med en liten filt över mig. Ställde "klockan" på ring efter nån timme. Sov en stund och sen så kändes det mycket bättre. Skulle ju bort till klockan 18.  Vi var några nattpersonal som var bjuden till våran Inger som gått i pension men går ändå in o jobbar ibland vid beov av personal.

Se hela bilden


En mycket trevligoch rolig kväll. Trevligt att träffas "privat" och umgås på detta sättet.  Hon bjöd på en mycket god kycklingrätt., glass och innan vi åkte hem så fick vi även tårat o dricka kaffe.

På väg hem till Årby  så kom jag på: "Javissta ja, skulle ju åka o handla". Maria min dotter ligger sjuk samt några av barnen. Hade lovat ett åka o handla lite matvaror innan jag skulle åka till Lasse o Kolsva. Åkte då till "Triangeln" men dom hade stängt kl 22. Då valde jag att åka till Statiol. Dom hade nattöppet. Köpte de varor som jag hade skrivit upp på min lapp. Men OJ! Vad dyrt att handla på en mack!!! Det var priser som  "heter duga".

Men varorna kunde jag köpa och utföra min beställning.. Åkte därefter hem till min lägenhet. Packade ihop mina prylar som jag skulle ha med till Lasse.  Ringde först "och beställde" kaffe o mackor tills jag kom fram. Var framme strax före 24.00.

Klockan  var då ca 01 när vi så småningom kom till sängs. Ställde min telefon att ringa 06.15 (tyckte jag) men så ringer telefonen ca 8.30 Dt var från jobbet..... jag hade i min trötthet  ......inte gjort det rätt....


Ja vi hade förstås försovit oss...Det blev  att snabbt stiga upp o äta frukost.Förkylning, influensa....

Ja nu "faller alla i min omgivning som käglor".  Förkylning eller influensa...

Se hela bilden


Jag tackade ja för influensa vacciantionen före jul så jag hoppas att "jag har skydd" mot den. men förkyld kan man ju bli ändå. Har "snorat" nån vecka men hoppas att det stannar med det.

Samira, Maria, och Simon  är ju sjuka... inte roligt!


Vakat av

J

Ja, då har jag vakat 2 nätter. Ledig hela dagen. Skall vila/sova en stund på förmiddan och sen ner till tvättstugan vid 11 tiden.

Nu har jag (ovan) lyckats "¨få in en bild" från mina bilder som tagits med kameran... Det är Tessie iklädd "princessklänning". ja det är inte alla katter som får vara så fin!!Ja nu har jag lyckats få fram /in en bild på Linus också. Han sitter "uppflugen" på skrivaren till min dator. han tycker mycket om att "sitta högt" och titta ner på andra.

Det här får räcka för tillfället. Skall nu lägga mig ett tag.

Vakar 2 nätter

Är nu hemma i Eskilstuna igen. Har jobbat 1 natt och skall vaka även i natt. Stannar kvar i stan för att vara på "studiedag" hela onsdagen.  

Sovit till kl 13.30. Åt lunch  innan jag åkte  till hemköp för att hämta ett paket.


Se hela bilden

Ja så såg det ungefär

Varit och handlat på Jysk o ÖB.
Köpte förra veckan fina, färgade kudddar som passade bra till min soffa. Tänkte idag att jag skulle köpa några till, blå, att ta med till Lasse och lägga i hans skinnsoffa. I helgen så la vi ut en ny matta som går i blått och nu till helgen så skall jag sätta upp hans blåfärgade gardiner igen .  Julgardinerna är  skall då ner.  Förra veckan så reade de kuddarna för 40 kr men idag, tro det eller ej, de kostade ordinarie pris: 129 kr. Det blev inget kuddköp därför idag.Kuddarna är som ovan men dom går i blått. Dom blev stora men då syns de!!

I morron när jag vakar av så har jag en hel del som jag skall uträtta.

Skrivit upp på en lista så "jag  inte skall glömma bort".

Linus o Tessie är kvar hos Lasse. Det är lite tomt. Förra veckan så hade jag ju med dem hem hit. Lasse var ju 2 dagar å jobbets vägnar i Bollnäs o Ö-vik så då hade jag dem hemma här.

När jag  kom till Kolsva o Lasse i fredags så var katterna glada att få komma ut på landet igen.  Dom är ute korta stunder och sen in igen. Det är ju mycket större hos Lasse så där kan dom röra sig fritt inomhus på ett helt annat sätt.


j

Inte jag som spelar dragspel på bilden men..

Jag har väl nån bild på datorn där jag står o spelar dragspel men jag är så dålig på fixa sånt på datorn, få in bilden här så därför har jag "lånat" en dragspeöare som ersätter mig.

Har försökt lägga in bilder som ligger på datorn som vi tagit med kameran, men jag kan inte behärska, fixa att få in den på detta.  Inte lätt att lära sig när man "är gammal"....


Jag känner mig inte så gammal men är ju snart pensionär.

gamla läsarsånger

Sitter och lyssnar på kanal 10 (vilket jag ofta gör när jag är hos Lasse). Lyssnar på gamla läsarsånger som sjunges till dragspelsmusik. Ibland så nynnar jag med. Kan ju dom flesta gamla läsarsångerna utantill. Tänker på alla gånger jag "stått på gator o torg" när jag var Kapten i Frälsningsame´n, sjöng o spelade. . Åren går/har gått men dom flesta kan man sjunga med i o kan texten.

Julen bortplockad

I gårkväll så blev det dags/tid att "plocka bort julen" i Kolsva. Vi skulle ju göra det i början på veckan men Lasse åkte ju till Bollnäs samt Ö-vik  å jobbets vägnar. Så då blev det i går fredag som jag kom till Kolsva.
Lasse blev ju förkyld och gick hem från jobbet i torsdags em och är snuvig och ont i halsen...


Var trött efter att ha jobbat på natten och "packade" ihop katterna samt kläderna, mat osv..åkte sen till Kolsva till Lasse.
Det blev en sovstund under dagen och sen började bortplockningen av alla adventsstakar och det övriga julpyntet.

Julgranen är kvar i rummet med julgransbelysningen på/kvar men den skall plockas av i em och sen bäras upp på loftet.

När man ser tillbaka på adventsveckorna och julen så har vi många fina  minnen "i bagaget" och på datorn.
Vi fick ju vara tillsammans rätt mycke under helgen.

Lasses yngsta son Thomas med familj från Uppsala kom till Kolsva i gårkväll, hälsade på Inga-Britt  (Thomas mamma) samt bodde över natten hos oss så vi "fick låna dem" också. De åkte hem på förmiddagen. Lilla Ida ca 4 mån växer "så det knakar".

Idag tittar Lasse på TV, sporten (skidåkning).

Jag gör "ingenting" jo, sitter vid datorn, lagar mat som vi ätit och så dricker vi kaffe förstås.

Skönt att ta det lungt och "bara vara". Inget planerat under helgen. I morronnatt så skall jag ju vaka igen. Åker till E-tuna i morronkväll.
Gör nog paus och avslutar nu, kanske skriver jag lite mera i em/kväll.


SOVMORRON

Tja, tro det eller inte. Inte vakat i natt, varit hemma, lagt mig vid 00.30- tror jag. Ställde klockan på ring 04.30. Jag skulle ringa o väcka lasse som skulle då stiga upp för att åka till Bollnäs/Ö-vik. ja sen så somna jag om.  Var väl uppe några ggr på toa och kröp ner i min säng igen. vaknade och steg upp. Tittade på klockan". Ojdå, så mycket, 10.20"

Ja jag kan väl unna mig att sova ut. När jag jobbar natt under veckorna då brukar jag sova mellan 8.00 till ca 13.30 14.00. När jag vakar av och är ledig nästa natt då ibland lägger jag mig aldrig och kasnke sover nån timme på eftermiddan. Då behöver jag nu inta ha så dåligt samvete att jag för en gång skull, mitt i veckan legat så här länge.

Tänker göra mig iordning efter  att jag nu ätit frukost, ska åka en runda till Secoond haand. Jag kanske kommer seanre med en liten rapport om jag "kittar" nåt att köpa "som jag behöver".
  hej så länge!


Ledig i natt efter att ha jobbat 3 nätter

Ja, nu är jag hemma , kvar i Eskilstuna trots att jag är ledig 2 nätter. Lasse åker  i moron ´, tisdag kl 5 till Bollnäs samt vidare till örnsköldsvik i(i jobbets regi). Och då stannar jag kvar i "stan" trots 2 lediga nätter. Tänker försöka "röja" lite i min lilla lägenhet. Är ju annars här bara när jag jobbar och åker på min ledighet till Kolsva där jag har min  Lasse.

Ja jag var och "passade" Samira ett par timmar på eftermiddan. Maria hade ett möte. Simon var då hemma och Samira och Simon "underhöll" varandra så för mig så var det inte så betungande. Men jag var ju i allafall där...

Sedan så var jag på " ett sjukbesök" och lämnade en blomma. Åkte sen till Ilone, och var där och pratade en stund.. Ja därefter åkte jag tiLisbetha och vi fikade, pratade och umgicks några timmar. Så det var inte så mycket kvar av kvällen när jag kom hem. Så "städat" blev inte så mycket av, jo, jag torkade toagolvet ordentligt och på förmiddan så var jag i tvättstugan.


Sitter o lyssnar på Karlavagnen samtidigt som jag sitter vid datorn. Alltid intressant att lyssna på det, tycker jag.Ja så kan det se ut när jag städar...

LapparDet här hittade jag i dagens kvällstidning. Den tyckte jag "va kul". Jag brukar också sätta lappar i "mitt hus": terx när de GRISAR NER i soprummet, tvättstugan o i trapphuset. Dom kan ju åtminstone få en tankeställare? Eller vad tror du som läser detta???

Det årliga "jultelesamtalet" med Gullan i Kalmar

Snart har  även denna dagen gått till ända. Vi har inte gjort så mycket speciellt. "Bara varit" , tittat på Tv, ätit o sånt.

Sen har jag ring mitt "årliga julsamtal" med Gullan i kalmar.Det  är ju nu 29 år sen jag flyttade från Kalmar. Brukar skicka årligen julkort till Gullan, min närmaste väninna under dessa år både som granne och bästa väninna. Vi hade ju barn i ungefär samma ålder och de lekte och var mycket tillsammans. På somrarna så var vi ju med barnen och badade och hade roligt med dem.
Sen var Gullan "min räddare" många gånger. Det var ju mycket som hände under de sista åren där fram till jag flyttade till Eskilstuna för att "komma från" altsammans. Jag minns att jag kunde ha "speciella signaler" så att hon visste om hon behövde hjälpa mig...
Åren har gått. Vi brukar ha nåt telesamtal per år och prata om "gamla minnen" och berätta för varann hur "vi har det idag".

I kväll har den intensiva kylan kommit åter. Ca 20 minusgrader. brr, brr, brr. men det är skönt o varmt inomhus och drt är ju skönt.

Lasse tittar på TV på nåm "otäck film" och jag sitter vid datorn.
Vi hörs väl i morron igen!
GOD NATT!
Inte för att vi skall gå till sängs än, men det blir senare.

Brrrr, kallt!!!!!

Ja nu är det söndagmorron. Maria skrev att dom hade 16 grader kallt men tro det eller ej, här i Kolsva är det  -18,1. Ja man kan säga att det är riktig "vargavinter".

Trots kylan så har jag släppt ut båda katterna. Dom blir väl inte ute så lång stund. Tittade ut genom fönstret en stundsen och såg grannens båda katter sitta ute i "djupsnön". Ja det är tur att dom har päls men jag tror ändå att dom känner kylan. I gårkväll när vi kom hit så var våra katter ute ett par gånger men det var inte så långa stunder.

Ja nu har jag varit o öppnat dörren och där satt dom. Både Linus o Tessie är nu inne igen. Varit ute knappt 5- 10 min.


Skriver nog mera sen idag.

Eskilstuna revyn

Ja nu är den 3 januari snart slut. Tänk vad tiden går fort. 3 dagar har redan gått på det  nya året.

Lasse o jag var på Teatern och såg Eskilstuna Revyn.  Det var ju min jullklapp till Lasse och då blev jag ju medbjuden.
Det var en trevlig föreställning där man fick många goda skratt.

Sen var jag över hos Maria o drack kaffe samt fick se Sofie i den nya frisyren. JÄTTEFIN!!! Hon fick ett helt annat utseende. MYCKET klädsamt!!! Titta på Marias blogg:  mariahaggwistmedq.blogg.se   så fär du se en nytagen bild av henne!!!
Är nu i Kolsva hos Lasse i huset igen. Mera svängrum för oss alla fyra (Lasse , jag,  Tessie o Linus)

Vi har tagit det lungt i kväll. Tittat på Tv, fikat samt ätit skinksmörgåsar. ICA Ekängen sålde ju ut julskinka på 19.90/kg. Så det är klart att jag passade på i går att köpa ett par skinkor som vi tagit med till Kolsva. Den ena har jag griljerat. Vi har ätit av den. Mycket god!!!


Ja nu ha jag lyckats lägga in en bild av den ny griljerade skinkan. Det syns väl att den är köpt på ICA Ekängen?

Det får bli kvällens lilla inlägg. Det kommer mera..... sen....

"Tjejträff" hos Lisbet på hennes 67 år firande

Ja nu är det natt o jag jobbar....
Vi var 5 st "tuffa tanter, tjejer som träffade i samband med Lisbets 67års dag. 2/1.  Ja det var trevligt. Som vanligt så hade Lisbet mycket gott hembakat kaffebröd. Goda kakor o bullar samt en god tårta. Och det trevligaste av allt var/är när vi pratar om "gamla minnen" tillsammans. Hur vi lärde känna varandra under 80 talet och hur vår vänskap har hållit under alla dessa år. Vi har delat både glädje och sorg. Tänk vad vänskap betyder mycket. Vi har "burit" varandra i livets med o motgångar. Många  minnen kom upp.

Sen åkte vi hem till Årbygatan  till vår lilla "övernattningslägenhet"; Lasse jag o Elvy var med oss. Då fixade jag mat, Spagetti o köttfärssås åt vi. Viktigt att äta mat också trots att vi stoppat i oss så mycket gott.

Lördageftermiddag så skall ju Lasse o jag till teatern och titta/ se Eskilstunarevyn. Lasse fick ju 2 biljetter till julklapp och får då ta med sin särbo på detta. Det  är ju inte roligt att "gå själv" och därför fick han 2 biljetter... Hoppas det blir trevligt o roligt.  Sen på kvällen tar vi Tessie o Linus,  våra katter) med oss och åker hem till Kolsva igen

Från den lilla lägenheten till det stora huset. Tänk vad man anpassar sig och det fungerar bra.

Skall försöka gå förbi hos Maria och se Sofie som har varit och klippt sig. Ilone har haft henne med sig till sin frissa och det blev tydligen mera än bara "toppning".

Ja, det händer lite hela tiden..........


Nytt år, nya möjligheter!

Tänk vad tiden går fort! Redan 2009. Tänker tillbaka, inte "länge sen" det var milleniumskifte, 2000. Och nu har det redan gått 9 år. man tycker att 1 år är långt "men oj va fort de går",

Julen är nu "ett minne blott"... Var mycket roligt/trevligt hela julveckan. Många nära o kära var vi i Kolsva hos Lasse. Där har vi ju fått vara och äta o unmgås tillsammans och många nattgäster har vi kunnat ha.  TACK LASSE för ditt tålamod och ditt öppna hjärta  "för de mina"!!! Kram och tack igen!
Inte alla män skulle ha detta "tålamod´" och öppenhet försin
särbos familj! men du Lasse har det!!!''Ja nu är vi "i lilla övernattningslägenheten" i Eskilstuna. Jag har nu jobbat nyårsnatten och skall jobba tom lördagmorron.

Vi skall ju  nu snart gästa Maria och äta mat tiillsammns igen. Tack!

Vi firade  in Nyåret hos Karin o Kent  i gårkväll (fast jag var ju på jobbet och firade in nyåret där)

När man tänker på att man går ett nytt år tillmötes såvet man ja aldrig vad det har i sitt sköte. Tur/bra är ju det.
 Hoppas att vi alla får vara friska och ha god hälsa.

Jag skall ju snart "fylla pension" men har ju sen länge sen planerat att inte kliva av nu utan jobba   åtminstone tom aug och under våren så bestämmer jag mig om jag jobbar året ut.

Trivs ju på mitt jobb med "mina "undersköterskor jag har på natten och med gynpatienterna. Vem skulle ana 1980 när jag och mina barn: Mikael, Patrick o Ilone att jag för min del skulle bo så stor del av mitt liv i E-tuna och ha så många goda kära vänner som jag trivts med alla dessa år. Här har jag ju bott största delen av mitt liv. Tänker på tiden innan. Flera år med "årliga flyttar" samt sedan en del jobbiga år i Kalmar som kunde ha ändat mitt liv. Men det fanns änglar som skyddade även då. Min tid var inte ute...
Där skolade ju även om mig till sjuksköterska och det valet har jag ju aldrig ångrat och haft jobb hela tiden,, haft/har fina arbetskamrater som jag trivts med.
ja det var lite histroria bakåt...


Lasse o Tessie o Linus ligger nu o tittar på TVn. Ser ut att må gott.

Det får bli min hälsning tiller alla: GOTT NYTT ÅR!!!!
Kram!!!