Agnes o Malena till Globen...

Lördagen snart slut....varit en lugn o loj dag...."bara vara"....dag
Lasse tittat på sporten- skidåkning mest hela dagen och jag har suttit vid datorn en del, lagat/fixat lite mat under dagen.

Sedan i kväll har vi fått besök från Uppsala. Lasses yngsta son Tomas och dottern Disa kom på besök för att ligga över tills i moron. De har varit först och hälsat på hos farmor.

Här sitter de i soffan hos Lasse


Sen fick jag den äran att läsa för Disa innan hon skulle somna. Hon hade en bok som handlade om Planeter...mycket lärdomsrik. Hon visste mycket vad dom olika planeterna heter.
När den var färdigläst så fick jag läsa en bok som heter  "ELDDONET". Spännande läsning. Hon var därefter trött och så somnade hon så gott och jag höll också på att somna men då kom Lasse in så jag vakna och vi gick ner till vardagsrummet och vi fikade lite.

Under tiden så hade Melodifestivalen avslutat. (Jag hade sett de första framträdanden)
Fick så veta att Agnes och Malena gick vidare itill GLOBEN.Lasse och Tomas sitter och tittar på FÖRSVUNNEN på TV .


Lets dance

Måste skriva några rader innan det ät läggdags....
Då är fredakvällen snart slut. Jag har tittat på Lets Dance igen. Och då blev det ju Carl-Jan o Maria som åkte ut i kväll.
Var lite orolig att Elisabeth Höglund skulle åka ut. men hon blev ju kvar med sin danspartner Tobias. Tycker hon är "häftig"..Man har ju fått en helt annan bild av henne än man haft tidigare.... läst om hennes familjesituation som man förstår har varit jobbig...Hon verkar också ha humor!!

Skulle lagt in detta (ovan) i natt, men det blev inte så och nu är halva lördagen gången.....


"KALLA, mot FLOPP LOPP:`.........stackars henne....inte roligt. Och alla svikna svenskar som suttit vid TV apparaterna och hoppades "ATT VI SKULLE TA GULD!!!" Nu sprack det!!!!


Inte lätt... att ha allas förväntan på sig ... och så sprack det...
Just nu intervjuar de henne på TV och hon berättar om sina 2 fall....
-"Vad beror det på?" 
-"jag vet inte"..
Beviken så klart..."hon var aldrig riktigt med"...säger dom...
Tydligen var det många som föll idag......tröst i bedrövelsen?

HEMLIGA STÄLLET.....

Tänk vad man får veta mycket genom datorn under dagen... nu visar dom bilden från "hemliga stället" som Prinsessan Viktoria och Daniel fått /fårvara tillsammans i utan uppmärksamhet. Det är i torpet som familjen Westling har i sitt ägo. Ja det är dom väl unnat!!!

"I en röd liten stuga......" med utedass och där dom får hämta vatten i en brunn.
DRÖMHUS Här i det gamla torpet som fortfarande tillhör famil

MEN NU är det väl fredag???

Tänk att jag i tog så fel i går .... trodde att det var fredag och då var det bara torsdag. Det innebär ju att "JAG fick en dag extra"! eller hur???
Sov ju i går mellan ca 16.30  till 20.30. Det är klart att då var det inte lätt att somna sen på natten. Jag gick upp o la mig vid ett tiden.   Blundade och tänkte sova. Efter en stund så tände jag lampan och tog en bok och började läsa. Men inte ens då så blev jag trött.

Efter en stund gick jag ner till datorn igen. Spelade spindelharpan en lång stund. Gick så upp och la mig vid tre tiden.

Somnade och sov till kl sex. Ställt klockan på ring då och vi drog oss till strax före halvsju. Vi tog då lite frukost o kaffe tillsammans med Steff som skulle åka tillbaka till Västerås med 06.55 bussen från Kolsva.


Ja där sitter "Steff"  som passagerare...

Solen skiner. Härligt! Är någon minusgrad ute. Så det blir väl plussgrader i dag igen. I Eskilstuna så smälte snön och det var "små sjöar" mellan hyreshusen där jag bor. Det var stora pölar så man blev blöt om fötterna, gick igenom skorna...inte kul.

Somnade på soffan sen jag kom till Lasse...

Nu är den här TORSDAGEN snart slut. Ja tänk så tokigt det kan bli. Jag tyckte ju i morse att det var fredag. Tur/bra att Kent o Carina skickade mig en hälsning och observerade mig att jag var "på fel dag".
Jag får skylla det på att jag nyss kommit från mitt nattarbete , 10 timmars pass. Sen "satte jag ju igång" och jobbade hemma. Sov 1,5 timme bara. mellan 10-11.30 ungefär........var segt att resa sig igen...
Var på viktväktarna vid 10.30. Hade  minskat - 9 hg. Jag var mycket nöjd med det. Hade  dock unnat mig semla både på tisdag- fetisdagen samt på onsdagen. Har  nästan i 2 månader "varit matmissbrukare" igen. Började i dec och varade ca 2 månader. Ökade då ca 3 kg. Men nu måste jag "skärpa mig" igen. Jag får ju äta 3 mål + 2 mellanmål om dan men då äta "rätt"... så man svälter ju inte als men det gäller att välja rätt...och då får man ju även unna sig nån semla tex.

Jag hade ju besök i "min lilla lya" i går i Eskilstuna. Elvy, min väninna sedan 80-talet, (bor ju  åter i Strängnäs) hade ärenden i E-tuna och då brukar vi försöka att träffas på eftermiddan när hon  ändå är där.
Jag fick en present av henne...


Fick en vit stickad halsduk, sån där smal, luddig som är så modern..

TACK ELVY!!

Bild av Elvy:När jag idag hade "farit runt" på Lidl, Jysk, Second hand , där jag lämnade 2 påsar böcker som Lasse plockat ihop,
samt ÖB.  Handlade lite "grejer" på samtliga ställen.
Åkte sen hem förbi min lägenhet, bar ner mina väskor...och stannade då till på ICA MAXI och gjorde mina sista inköp..... sinnan det bar  iväg till Kolsva. Bar in alla kassar och plockade upp lite.
La mig vid 16.30. på soffan hos Lasse. Oh vad jag somnade gott. Han kom hem vid 17 tiden , det kommer jag ihåg men jag bara fortsatte att sova till halvnio, ungefär. Men nu är jag ju pigg igen


Hade köpt en mycket god Kyckling//currysoppa i påse på ICA MAXI samt ett mycket gott NYBAKAT bröd. Då åt vi våran "middag" Lasse o jag. Det smakade bra. Vi avslutade med kaffe och en semla var som jag köpt på ÖB...GOTT!!!

En bild av mig sedan jag klipt mig i går.


Vi har ju "Steff" hos oss, mycket trevligt. Han jobbar ju några dar i veckan i Kolsva och då får vi träffas.
Han slipper inte undan kameran. Sitter och läser kvällstidningen:Vi säger nu alla GODNATT allihopa!   Vi "ses" i morron igen!FÖRLÅT MISSTAGET!!!

Tack Carina o Kent för uppmärksamheten! Har ju vakat av och eftersom varje arbetsvecka är olika så trodde jag idag/tyckte jag att det var fredagmorron...men det är ju bara torsdag!!!
 Då får jag ju en dag extra...TACK FÖR DET!!!!

Fredagmorron igen...

Oh, vad dagarna och veckorna går fort. Redan fredag igen!Vakat av efter att ha jobbat 2 nätter. Har kommit hem, druckit lite kaffe och ätit smörgås....
Har 2 tvättmaskiner pågång. Skriver under tiden som maskinerna jobbar. Snart dax o gå ner till tvättstugan igen. Centrifugen borta! Tydligen förgammal och det är förhoppningsvis nån ny beställd. Går ju mycket fortare att få tvätten färdig när golvcentrifugen finns och man får använda den... men nu var den platsen tom.

Tänk förr när dom inte hade tvättmaskiner och all modern  utrustning som vi har i dag! Vi tar bara allt för givet men våra föräldrar och generationer tidigare, vad dom slet.  Man har ju hört berättas om hur dom på våren kunde stå vid bäcken och tvätta sina kläder.
Jag minns när jag var barn. Mamma kokade kläder i en stor "så" i laldugårdens "förstuga" Kommer också ihåg när dom köpte tvättmaskin. Dom var då "halvautomatiska". När det var tvättat så fanns det en vals och en vev. Man stoppade in tvätten och den liksom "kramade ur" vattnet. Sen hängdes det ut på klädsträck om det var vår/sommar/höst. på vintern så har jag för mig att mamma hängde kläder på klädsträck inne i huset. Linorna satt under taket på nåt vis.


Såna hät torkställ fanns ju inte på den tiden.... men den här bilden hittade jag på nätet..


Nu är det färdigtvättad och nu ligger den i torktumlarna. Det finns 2 i tvättstugan och nu var det ingen fler som tvättade så jag delade upp den i de båda. Då torkar ju tvätten snabbare, hoppas jag.Ja då är det ju dags för lön igen. Den här månaden är ju så kort och istället för att den sätts in på kontot den 27 så är den nu insatt i natt. Då får jag ta fram mina räkningar och sköta om inbetalningarna via datorn. Det tycker jag också är mycket bekvämt, betala via datorn... har ju dom flesta på betalning via AUTOGIRO, så det behöver jag inte ens bekymra mig om dem utan "det sköter sig själv"....Ett tips till dig:


Man sparar tid att ha Autogiro. Då slipper man ju sitta och "knappa in dem".Skriver nog mera senare under dagen....det är ju länge innan natten kommer...
Önskar Dig en bra dag!!

Hos frissan...

Sov i dag till klockan 11.30 Hade ju bestämt tid för klippning 12.30
Då kom jag på: "Jag har ju Lasses kamera i min ryggsäck. då ska jag se om det går att fixa en bild av min frissa Ethel o jag i klippstolen"....
Och det gick att fixa! Här ser ni resultatet. Det är innan klippningen startar.
Har haft Ethel som "min frissa" i många år. Det är på Mälarsjukhuset. Bekvämt och bra och Ethel vet hur jag brukar ha det.
-Tack Ethel för att du "fixar till mitt huvud" varje månad!!!
Jag vill rekomendera henne!!! Duktig och trevlig!!


Var sedan uppe hos Ilone, en av mina döttrar. Drack kaffe och åt Lidls goda VALNÖTSGLASS.
Fick då låna hennes kamerasladd så att jag kunde lägga in denna bild och få den på bloggen...
Fick besök av en annan väninna.... men det kommer bild av det i morron när jag är i Kolsva och kan lägga in den på datorn och få den på BLOGGEN...

Ska ju jobba i natt också och i morgon så har jag en del jag ska uträtta innan jag åker till Lasse på eftermiddan igen...

Äntligen får Viktoria sin Daniel...

Kan inte låta bli att skriva några rader på bloggen med anledning av att Viktoria och Daniel ÄNTLIGEN fått ¨förlova sig och att på försommaren få de gifta sig.
När man tidigt i morse läste  i tidningarna på datorn och lyssnat på TV och meddelandet  att deras förlovning skulle offentliggöras under eftermiddagen blev man glad å deras vägnar. Äntligen!!
Tänk vad hon har fått vänta länge för att få tillåtelse att ta detta steg.
Sett på TV på em när kungen talade till dem och nyss kollat på datorn; Expressen och gått in och lyssnat både på Kungen, Drottningen samt både Daniel och Viktoria. Jag tror att den stora allmänheten tyckt att "hon har måst vänta länge" på att få göra detta.
Inte lätt att vara kunglig...


Ja såhär såg dom ut när dom talade i TVn.......och datorn ..som man  också  kan titta på och lyssna på talen.
VI ÖNSKAR DEM GUDS VÄLSIGNELSE, välgång och lycka!

Färgat håret...

Skall klippa mig i morron och då brukar jag färga det dagen innan..."Vill ju inte vara så blek., gråhårig kanske"...
Lasse fick ta en bild när jag satt i soffan så jag kund e se hur det blev...
Vill du se?


Skall lägga in en annan bild också. Men Linus han har INTE färgat håret. Han ser ju ut så här. Han är så gullig när han ligger i Lasses trappa...

Visst är han gullig där han ligger...tittar ner på oss....hänger ner sin ena fot....och svansen i trappan...


ÄNGLAVAKT..........DAGENS EXPRESSS:

Ja här kan man läsa "ÄNGLAVAKT". Dom fanns där man man ser dem inte på bild!!!!
Bilen körde på 2 barn på övergångställe...."Barnen hade änglavakt...klarade sig stort sett oskadda"
På morronen så funderade jag så mycket att både i natt och i morse när jag skulle lägga in bilder på änglar så fick jag ej in änglarna utan "bara rutor". Då tänkte jag och funderade..... "men så är det ju det funkar.".. 
VI SER INTE ÄNGLARNA när de kommer och hjälper oss eller tex vid olyckor....man läser OFTA i tidningrana... "ÄNGLAVAKT"...ingen ser dem men don fanns där. Och så är det nog det fungerar! TÄNKVÄRT!!!! Vi  ser miraklet.... bilen/bilarna är ibland "bara mos"
men dom som satt i kliver kanske ut nästan helt oskadd!!!

Änlarna finns...

Kollade nu på morronen på min blogg som jag gjorde i natt. Bild nr 2 som jag la in, finns inte kvar.... det var 2 barn som gick på en bro med änglabeskydd.  SÅ GLÖM INTE BORT ATT ÄNGLARNA FINNS även att min bild "försvann".


Här har jag gjort ett nytt försök. Just nu så ar jag änglabilden och nu skall jag knappa på "publicera".

"När allt såg mörkt ut kom räddningen"...

Tittade nyss in på Aftonbladet (på datorn). Där står denna överskrift. Det handlar om 22 män som kapsejsat ute på havet...... men! Räddningen kom när det såg hopplöst ut...
På samma sätt kan vi människor uppleva det i"det verkliga livet". Vi kanske känner att allt är hopplöst och mörkt, kanske p ga sorg, sjukdom eller andra svårigheter. Men många gånger så kan man uppleva att mitt i mörkret så finns det ett ljus, räddning på ett eller annat sätt.
Det har jag upplevt många gånger under mitt 65 åriga liv. Visst kan det ha känts mörkt många gånger, ibland kan det ju vara på något felaktigt val jag gjort.....men mitt i mörkret, det jobbiga så kan det ibland vara någon människsa som kommer i min väg som kanske ger uppmuntran eler ett leende eller ett tröstens ord.
 Har ju en personlig tro på Gud. Och har även upplevt att han har burit mig när det har känts som jobbigast.
Den här bilden har nog många sett. Bilden av två barn som går över en bro och dom har en SKYDDSÄNGEL som vakar över dem!


Den hälsningen vill jag ge Dig!
Glöm inte bort att änglarna finns........
att dom är här för att se hur du har det
Och dom kan hjälpa dig fast dom inte syns.
Glöm inte bort att änglarna finns!

Biblioteksbesök...

När jag idag skulle åka iväg med bilen så fick jag börja med att sopa av billen all snö som kommit sedan i fredags när vi åkte till E-tuna och då hade Lasses bil.
(Den här bilden tog jag förra snöovädret. men den såg nästan ut såhär idag också)Varit en runda på Bibliotektet i eftermiddag. Kollat och läst lite i Aftonbladet och Expressen. Jag tittar ju varje dag på datorn men kan va kul att se i papperstidningen också ibland.
(Inte jag på bilden. Kopierat från datorn.. vilket du förstod)

Sedan var jag en runda på ICA KOLVSA. Och som vanligt så är dom så dåliga på att märka sina varor när det är ny vecka och extrapris på vissa artiklar.
Tex så  hade dom i veckobladet äpplen på 9.80. Jag kollade 2 ggr på fruktavdelningen och inte var det märkt nån frukt för detta priset. Fick då se en av personalen och frågade:
-"Var finns dom där äpplena på extrapris som finns i bladet?"
-"Ja vi får dom i morron. men vi har några där!"
-"Ja men dom är ju inte märkta"
-"Det är ju inte så många, men dom kommer i morron".
Jag köpte 2 st och la i en påse. När jag betalt och fått kvittot så var det instämplat äpplen på 23.50 kg. Jag sa då till kassabiträdet. Det tog en stund innan hon fattade men sen fick jag 1 "guldtia"  tillbaka direkt i handen.
Kycklinfiller var också extra pris på. Men inte fanns det nån information  om detta heller. Jag sa även då till en av personalen.
-"Ja vi har inte hunnit märka om". 
Klockan var då vid 14 tiden. Dåliga rutiner dom har. Det är inte första gången dom är dåliga på att sätta lapparna om specialpriset under den kommande vecka som gäller från måndagmorronen tom söndag
när dom stänger.


Ja det är viktigt att man kollar priserna när man handlar. Det är ju faktiskt ofta det kan vara fel...av nån anledning. Då måste man ju säga till kassörskan så att man får det rättat.


Somnat om.....

Gomorron. Klockan (mobilen) ringde 06.15 precis som jag ställt den...var på  toan ... ställde om den till 6.30  tyckte jag. Somnade om... Lasse vaknar upp och klockan är nu 07.30. OJDÅ! Hur kan detta  ha hänt? Jag har  ju inte hört att den ringt om!!
Kollade på mobilen sen och jag hade i halvsömn ställt den på 08.30.Nu har Lasse flex fram till 8 så vi hann ju gå upp och äta frukost och han hann nog precis till 8.
Har inte kommit igång ännu. Kollat lite på bloggar och läste tidningen Dagen.
Läste ett intressant inlägg av en kvinna: ALICE KUHNKE: Mycket intressant. Hon skriver b la om: "Jag funderar varje kväll över vad jag har att tacka för!.   Läs gärna den tänkvärda artikeln i tidningen dagen    www.dagen.se.
 Det var bara lite morronstart. Skriver väl mera när dagen går.....Söndagkväll ... igen... helgen slut....


Vakade av i morse och sen låg jag o sov, drog mig till 11 ungefär. Lite segt att stiga upp...
Hade ju planerat/inbjudit Ilone samt Maria o barnen på mat och jag skulle fixa den hos Maria.Enklare att göra i ordning maten i hennes kök i stället för min lilla "kokvrå" med liten bänkspis med en liten ugn.
Lasse o jag åkte först till Lidl där jag skulle komplettera mina inköp till middagen.

RECEPT KOMMER HÄR:
Det blev KYCKLING  MED STING,  I UGN.
1  timme i ugn 175 grader
5 Kycklingfileer
5 dl vispgrädde (jag tog den 4%)
1 dl soya
1 tsk sambal olek
1 dl persiljaa , hackad, fryst.

Sen hade jag köpt frysta potatisklyftor. Skull vara ca 25min i ugnen i 225 grader.
Köpte på LIDL: Vitlöksbröd, djupfrysta. Var 3 i varje förpackning. Förskurna. Ca 8-10 min  i 200 g i ugnen.
Lite sallad samt Djupfrysta, blandade  grönsaker ,  som värmdes upp.
Dryck: Coca cola, päroncider samt Loka med nån fruktsmak i.
Smakade mycket gott! Rekomenderar detta. Var även lättlagat...

Sen drack vi kaffe samt åt Glass med  valnötter. Köpta på LIDL. Mycket gott även det!

Så här såg dukningen ut:


Samira placerat sig vid matbordet


Simon och Ilone, äter och njuter...Samma här....


Lasse och Sara... innan dom började äta, tror jag...


Lasse o jag


Ilone (min yngsta dotter) samt Maria (min äldsta dotter)


Därefter var jag kvar hemma hos Maria eller rättare sagt med Samira. (Även Sara o Simon var hemma)
Maria och Ilone skulle åka till St: Petri kyrka (tror jag att det var). Där lyssnade/såg dom en Musikal som hette: HANS O GRETA.
Handlade om en man med missbruksproblem. Han kom väl kontakt med kyrkan. Fick stöd av den kvinnliga diakonen. Vad jag förstod så kom han från sitt missbruk så småningom med detta stöd. Diakonen "gick  senare i väggen", utarbetad. Hon  fick då stöd av den f d missbrukaren...Slutet fick man tolka själv... ev om det blev ett par eller om dom blev goda vänner....

Samira ville knäppa några bilder med kameran och det fick hon..... alla barn i början.....det är inte så enkelt att få med huvuden tex.... men så kan det även bli för vuxna..... Hon tog flera och de flesta "blev lite huvudlösa "men det är inte så enkelt att veta hur man skall hålla kameran. Ett lite smakprov:

Ja , Maria har "inte tappat huvdet" men det kom inte med.....Kom till Kolsva sen i kväll. Snöovädret  höll på  i Eskilstuna och hela vägen... När vi kom till Lasse hus så såg vi att även här i Kolsva så hade snön falli under helgen, ca 10 cm.

Lasse kollar på  BECK och jag bloggar. Tar mycket tid för mig när jag skall ladda ner bilderna som tagits med kameran..
 Man får ha tålamod...       Så det blev lite kaffe under tiden...

Roland Cedermark...

 Sovit under förmiddan och sen har vi, Lasse och jag varit i Fristadskyrkan och lyssnat på Roland Cedermark som var gäst hos Frälsningsarmen på deras månatliga: "Frälsningsarmens vänner".
Det var många lyssnare som härsammat annonsen - inbjudan , som kommit för att lyssna på hans underbara dragspelsmusik/spelande och till vissa sånger  som han sjöng . Många välbekanta melodier och sånger. Många sånger som han sjöng hade en djup innebörd, fina känsliga texter. 
Satt och njöt. Apploderade!!!  Publiken var med....

Mötet avlutatdes med den mycket välbekanta sången: O store Gud.


O store Gud, när jag den värld beskådar,
Som du har skapat med ditt allmaktsord,
Hur där din visdom leder livets trådar,
Och alla väsen mättas vid ditt bord.

Kör

Då brister själen ut i lovsångsljud:
O store Gud! O store Gud!
Då brister själen ut i lovsångsljud:
O store Gud! O store Gud!

När sommarvinden susar över fälten,
När blommor dofta invid källans rand,
När trastar drilla i de gröna tälten,
Vid furuskogens tysta, dunkla rand;

Kör

När jag i bibeln skådar alla under,
Som Herren gjort se'n förste Adams tid,
Hur nådefull Han varit alla stunder,
Och hjälpt sitt folk ur livets synd och strid;

Kör

När slutligt alla tidens höljen falla,
Uti åskådning byter sig min tro,
Och evighetens klara klockor kalla,
Min frälsta ande till dess sabbatsro;

Då brister själen ut i lovsångsljud:
Tack store Gud! Tack store Gud!
Då brister själen ut i lovsångsljud:
Tack store Gud! Tack store Gud!


Med den hälsningen och sången så skickar jag just Dig en speciell hälsning!!!

RomanianMin dator är trasig hemma.

Kan nog ej skriva i bloggen under helgen förrän söndagkväll. Min datotr i E-tuna -lägenheten fungerade ej när jag satte på den efter jag kom hem. Sitter nu på jobbet.. Kommer till Kolsva på söndagkväll och då kan jag vär återkomma...

http://amandahjelm.devote.se/blogs/1179285/trasig-dator---.htm
Så här ser den väl inte ut.... men.........
Disken ur funktion....


Gulliga hundar


"Ja den här klänningen den passar väl mig?"


"Varför har du så stora öron"? "Jo för att jag skall höra bättre"!


d
Detta är katten Sigge som det står att läsa om in en av kvällstidningarna. Han var borta i 4 år.
Den återfanns i Surahammar, Katten var öronmärkt. Kattägarna fanns i
Västerås. Den var öronmärkt och därför jkunde de spåra ägarna ocg de fick ett telefonsamtal att de hade hittat deras katt. De hade då nya katter. Men när de sa att det var katten Sigge så skrek de till av glädje. Tänk att få tillbaka sin katt efter så lång tid.


Skall berätta om våran katt Pontus som vi hade när vi bodde i Norrland, Vännäs.
Jag hade med mig Pontus i band/koppel när jag gick och handla. Band honom utanför iCA-affären. Det var i början på december månad och det var ca 20 grader kallt en längre tid.
När jag var inne i butiken så kom det någon fram till mig och sa att katten hade slitit sig. När jag då kom ut så fanns kopplet  och halsbandet kvar. Ingen Pontus.
Blev mycket ledsen. Tittade i snön och föjde kattspåren som ledde och tog slut undert ett hus.
Jag lockade och ropade "PONTUS, PONTUS". men ingen katt kom.
Jag skulle jobba på natten. VAR MYCKET LEDSEN..
Satte ut en lapp i affären  samt annonserade i tidningen.... men våran katt kom inte tillrätta.
Dagen före julafton så ringde min faster och sa: "Jag har sett din katt vid vårat soprum". Tog på mig kläderna genast och gick dit: "PONTUS, PONUS" ropade jag.  "Mjau, mjau" hörde jag då. Och visst var det Pontus. Inget halsband för det hade han ju kvar i kopplet som satt kvar vid ICAaffären. Mager var han. Han lät sig tagas fast med en gång. Och vem tror du var lycklig? Jo JAG!!. Pontus tillbaka .
Efter nåt dygn så såg man att örsnibbarna förfrusit. Dom var alldeles styva. Efter nån vecka så tappade han örsnibbarna. Dom ramlade helt enkelt av.
Inte nog med öronen. Svanstippen hade också förfrusit. Sista , ytterst biten ca 5 cm var alldeles hård som en pinne.
Den satt kvar ca ett halt år. På sommaren en gång så när han satt vid matskålen så föll den av. Jag har kvar hans svansbit som ett minne.
Flyttade sen till Eskilstuna och han blev innekatt. Men jag brukade ta med honom ut ibland . När jag då åkte hiss och det kom någon fler i hissen så frågade många : "Vad har han gjort med öronen"? Då brukade jag skoja och sa att han var..........
kuperad...

VACKRA och ROLIGA BILDER

Solen bakom molnen. Så kan det också vara i våra liv. Vi tycker ibland att vi inte ser nåt ljus men bakom molnen finns solen!


Vacker vy, Vatten lite land och himmel.

Vackert vintermotiv! Solen finns där...

dsc00176.JPGLigga i sanden när man har varit nere i vattnet.......


Kanske det finns nån mat över????

Det regnar och då kan vi väl sitta under paraplyet!


Ska det vara en  korv med ketschup ELLER senap???

Ombytta roller!


Den råttan
 känner sig nog i överläge!!


Det finns inte bara TRÄDKRAMARE. Det finns även trädpekare!

Så här kan man också transportera....


Om du inte visste så är katter mycket kelsjuka!!


OJDÅ, titta! En mus på musen!!

"Man blir ju blöt om fötterna och då får man försöka skydda bakfötterna med skor..."

"Jag har sett att matte o husse också lägger upp sina fötter"

"Nu gäller det att sikta rätt"!

"Det gäller att ha hjälm så att man klarar sig"!!!!!!
Rolig bild: Supermus...
"Visst har jag fina tossor"???
Myspys i stian.

"Ojdå, förra gången jag åkte här så fanns det ingen trappa"!!!
Innovativ parkering minst sagt

TERASS eller BALKONG? Titta noga!
Vad är upp och vad är ned?

Det var liten bildkavalkad så här på eftermiddan...

Lägga mig igen...

Har nu ätit frukost tillsammans med Lasse som åkte och jobbade kl 7. Sen har jag suttit vid datorn och kollat lite i dagens tidningar samt läst bloggar och spelat lite spel.
Släppte ut katterna före 7 och nu har de båda kommit in. Dom är så mysiga. När dom vill in så hoppar dom oftast upp på fönsterblecket och tittar in så att man ser dem. Och nu är dom inne.
Jag har faktiskt tänkt att lägga mig nån timme till och slumra till. Jag skall ju jobba i natt. igen. Då kan det vara bra att slumra in nån timme så att jag är piggare i natt.

Jag lägger mig inta på trappan, jag går upp o lägger mig i sängen igen...brukar mest lägga mig på soffan i vardagsrummet men nu tar jag sängen...

Bay, bay......
Kommer väl nåt inlägg senare idag.

"Bara vara dag" igen.....

Vaknat upp til en ny dag igen. Inga speciella krav...annat än att ha lunchen  klar till 12.05. Får väl se vad jag hittar på. Det blir väl lite hop-plock av de rester som ev finns kvar i kylskåpet. För "här kastas inget" om maten är "frisk". Så är både Lasse o jag...

Nu har jag haft lite telfonsamtal... ringt min syster Birgit uppe i Skellefteå. Har ockå pratat med min väninna  Elvy  i Strängnäs som jag lärde känna redan på 80 talet. Det blir ofta långa samtal... vi babblar och babblar.. om vad vi gjort sen vi pratade sist... om vikten mm.....mm...

När Lasse åkte till jobbet efter lunchen så la jag mig på soffan och sov nån timme...det var så skönt.
Till middagsmat så hittade jag ett recept i ICA-kurirens förra veckonummer: Korvgryta, allt i ett.
Det hade jag som grund. La till lite morötter och potatis och purjolök förutom det som stod i receptet. Det blev mycket gott.

"Steff", Lasses son kom ju förbi oss i eftermiddag innan han skulle åka hem till Västerås igen. Så vi åt soppan/grytan alla tre. Vi tyckte att den smakade bra, tog väl en påfyllnig alla tre..
Så drack vi kaffe och åt upp resterna från Schvartvardztårtan och resterna ur dajmtårtan. Det var precis 3 bitar kvar av båda. Mycket god avslutning på middan......lika bra att göra slut på det...
Har sen i kväll pratat med Gunilla i Linköping och det blev väl också ett långt samtal... mycket att prata om..Ja vi kvinnor pratar ju ofta länge i telefon...eller???
Medan jag sitte och skriver så tittar jag/hör på TV: "DU ÄR VAD DU ÄTER". Alexander som på 8 veckor gått ner 12 kg. Mycket duktigt gjort. Lästa i dagens Aftonblad att han hade minskat ytterligare. Allt som allt så hade han nu minskat 20 kg. Duktigt!
Det där med vikten är inte så lätt...-.. kämpar ju alltid... återfall.........ibland eller just nu en period.

Skulle väl kanske inte vilja vara som nr 1. har man alltid varit kraftig/överviktig så skulle jag nog vara nöjd med att se ut i profil som nr 2 kanske...

Kollar nu på LYXFÄLLAN: Man fattar inte hur människor sätter sig i skuld.........

Firat "STEFFE" som fyllt 41...

Vi har i kväll firat "Steffe" ( En av Lasses 4 a söner) som i går fyllde 41. Han var då i Västerås men har idag jobbat i Kolsva och då har vi passat på att fira.....
Förra året när han fyllde 40 så var han på utlandsresa så vi fick aldrig vara med och fira så det är trevligt att vi i kväll fått ha en liten fest..
Stefan, Kent, (Lasses äldsta son) Carina, hans sambo, Inga-Britt (Lasses x) samt jag o Lasse har umgåtts i kväll och firat tillsammans.
Ätit mackor samt fikabröd o liten tårta. Det ätr roligt när man kan träffas och vara tillsammans . Vi behöver alla varandra och "dela vardagen ".

Tagit bilder från kvällen:
"Steffe" (Stefan)  som skall öppna sitt paket och Kent

Här har vi Carina, Inga-Britt, Lasse, "Steff" och Kent.


Vid "smörgåsbordet"...


Inga-Britt, jag och  Lasse


Tårtätning. "Steff" och Carina.


Carina och Kent.

Carina o Kent hade ju med sig lilla hunden Leo. Mycket gullig! Tessie o Linus har träffat honon några gånger förut. I kväll bestämde de sig att placera sig en bit upp i trappan...tyckte väl att dom var skyddad lite av höjden.
Det var mycket roligt att iaktta dem. Katterna låg  och tittade ner på Leo. De kände sig tydligen väldigt trygga uppe i trappan... Leo ville ju gärna ha kontakt med dem.....stod och viftade med svansen....

Carina och Leo.


På bordet så står en fin Orchidee. Den fick jag i kväll av Inga-Briit, Carina-Kent samt "Steff." Jag hade ju fyllt några veckor sedan. Den är mycket vacker. Jag skall nu försöka sköta den så att den överlever...TACK!!!!!

Nu har jag suttit länge med att "Blogga". Tar så lång tid att lägga upp bilderna.
"Steff" stannar ju kvar över natten. Han jobbar ju nu i Kolsva 1 el 2 dagar/veckan. Trevligt att han kan vara här då. Vore långt o onödigt att åka till Västerås över natten o sova.


Ser fram mot kvällen...födelsedagsfirande...

Nu har jag vakat av mina 3 nätter. Har packat min väska för att åka till Kolsva tills på fredagkväll igen då jag har 2 vaknätter igen.
På väg till Kolsva så ska jag åka förbi  ICA Maxi och handla lite attrialjer..Maxi är så bra... har bra priser och man kan göra  "lite fynd".
Se hela bilden

I kväll så har vi ett litet födelsedagsfirande... det skall jag lägga in lite bilder ifrån senare i kväll.
Har ju barnbarn "uppe i Norrland". Tessie som fyllt 14 år i måndags och lilla Anna som fyller 6 år idag. Dom bor ju så långt borta så jag brukar skicka kort, skicka en slant och ev ringa och gratta också.

Se hela bilden
   
Se hela bilden
Se hela bilden

GRATTIS PÅ ER ALLA!!
Återkommer senare i kväll med lite bilder...

Livet är härligt...

Vakat 2 nätter av 3. Sovit idag igen på förmiddagen.. Sen åkte jag en runda på Secoond hand butiken och tittade. Kom ihåg att den var öppen (tisdagar har dom ju också öppet nuförtiden)


L�ng k� inf�r varje insl�pp
    


Kom i samtal med en anställd som är ordförande för RPG = Kristen pensionärsförening.. Fick papper om detta i höstas men sen har det legat på mitt skrivbord. Fick veta att där finns det/behövs det personer som kan hjälpa till med olika serveringar i olika sammanhang ex vis begravningar o dylikt.  Sen har dom också annan verksamhet med "möten",
och föredrag.
Jag känner ju att jag måste ha lite saker för sig att göra när jag ska "kliva av" mitt arbete. Har ju bestämt att jobba augusti ut och ev hela året.  Då gäller det att börja planera...lite att göra...
Kommer ju att vara hos Lasse i Kolsva mer än nu men behöver förutom det lite aktiviteter. Så länge hälsan är god och man "vill vara i farten" så gäller det att vara i farten..Har också hunnit vara hos en väninna ,ätit mackor, druckit kaffe och pratat... som vi kvinnor gör.......
Pratat i telefon med min Lasse.  En av hans söner fyller 41 år idag och vi skall fira honom i morron när han är i Kolsva
Så då blir det väl tårta... kanske en sån här....Måndag igen.....tiden går så fort

Ja då har jag sovit på förmiddagen och sedan varit en runda på stan och utfört lite ärenden..
Har varit hos Maria och fikat, druckit kaffe samt ätit en frukt. Trevligt med att träffas och prata lite om vardagen.
 Ilone ringde sen så jag fick hjälpa till med ett litet ärende.

Nu är jag hemma igen. Lyssnar /tittar på "Gokväll."
Samtidigt så håller jag på att fixa några kycklingfileer i ugn. Steker dem och så skall jag äta wookgrönsaker till. Gott.
..
 
Ja såhär kan det se ut.

Lyssnat på en tjej i TV prorammet, Therese tror jag att hon hette. Hon är "ett maskrosbarn". Hon berättar hur hon som barn växt upp med sin mamma som var alkoholist. Hon berättar hur hon gick upp flera
gånger per natt för att se om mamman levde.
Nu hjälper hon andra barn/ungdomar som också de växer upp med färäldrar som har missbruksproblem.
Hon har bildat en förening son heter något om "Maskrosbarnen" Hon kan nu med sina egna jobbiga upplevelser hjälpa och stödja andra som även de har det jobbigt i sin uppväxt  p ga missbrukande föräldrar.
Ja så kan det vara... att man "med hjälp" eller "tack vare" sina egna kanske jobbiga erfarenheter kan vara till stöd, hjälp för andra...

Just nu så har jag sett/lyssnat på  TV på vår Chef på Kvinnokliniken i Eskilstuna, Mälarsjukhuset.
Man har flera ggr under dagen lyssnat om att hur en kvinna 2 ggr har gjort abort p g a att "det var FEL kön".Hon hade tydligen flera flickor redan och nu hade hon varit gravid 2 ggr efter det och det var även det flickor och "då var det fel kön"....därför gjorde hon abort 2 ggr...
Ja tänk att det skulle vara mindre värt att få flickor???


Se hela bilden


Har ringt och grattat Tessie (bor iTrehörningen, Tavelsjö utanför Umeå) Hon fyller 14 år idag. jag har ju 14 barnbarn så det gäller att komma ihåg... Tyvärr så har jag gjort en miss för några år sen, missade antingen Tessies eller Nellies födelsedag. Det var pinsamt. Patrik min son talade då om senare att jag hade glömt...Fick då skicka i efterskott....
Brukar vid årets början försöka att föra över till den nya almanacka när mina barn och  Lasses, deras patner, barn och sen även mina/våra vänner, skriva in hur mycket dom fyller och skriva in det så att jag förhoppningsvis kommer ihåg att skicka en liten hälsning samt kanske ringa "o gratta".


Nu är det inte så länge förrän jag skall åka till jobbet igen... 10 timmar...men nätterna går rätt fort i alla fall.

Söndagkväll igen...

Ja då är snart veckan slut igen. Tiden går så fort så fort.
Idag har vi ju varit hos Ilone och ätit middag. Mycket gott! Tack Ilone!.
Vi bjöds på   en härlig potatis/morotsgratäng. Hemlagad! Mycket god.
Sallad, och  god sås. Mycket god eferrätt också.,cheese kake och hallon samt kaffe.

Dukat bord


Maria med Samira


Lasse och Simon sitter i Ilones"nya" soffa. Mycket bekväm att sitta i och även luta sig i och halvligga...


Ilone och jagJe det var en liten bildkavalkad från eftermiddan..
Vi umgicks, njöt av maten. tittade i fotoalbum på kort som tagits under åren..

Lasse har fixat extra minne i min dator här i E-tuna så nu funkar den bättre och går snabbare att använda


Skall nu snart om någon timma åka till sjukhuset för att jobba i natt.

Vi "ses" i morron...Söndagmiddag hos Ilone

Söndagförmiddag och härligt soligt väder även idag.Snart ska vi åka till Eskilstuna. Lasse över dagen och jag ska
 börja jobba i natt t o m onsdagmorron = 3 nätter.
Klockan 3 =15 skall vi, Lasse o jag, Maria, Simon,Sofie och Samira till Ilone. Hon bjuder oss på mat.. gott.....


Ja Lasse han sitter och tittar  på VM. Ovch äntligen..... så "har vi" tagit GULD!!! JIPPI!!!!

ÄNTLIGEN SVENSKT VM-GULD! - MSN Sport


Skriver väl  mera på bloggen senare ... i kväll... innan jag åker och jobbar. Kanske några  bilder som vi tar när vi är hos Ilone.

LÖRDAG I KOLSVA

Lasses toalettstol..Här vågar man knappt sätta sig......Man behöver inte "åka över ån efter vatten". När vi  öppnade dörren hos
Lasse och tittade ut upp mot
backen så där satt grannarna  "i skogen" och grillade korv vid en härlig brasa
som knastrade så gott.
Detta är ju "endast ett stenkast" från tomten men dock så härligt!

Vi åkte då iväg till Köping. Där var det marknad på torget. Jag ville
 vi skulle åka så att vi kom oss ut ett tag...


Jag har inget minne av att jag varit på marknad under
vintern...när det varit snö på marken...


Vi gjorde inte så stora affärer. Lasse köpte en "tjock grillad " med tunnbröd
åt oss var. Den var stark o god.
Jag köpte också en bunt fina vykrt att skicka och ge bort vid födelsedagar.
Sen äkte vi hem igen. Mycket vackert  i Köping, efter vägen, i skogen olika vyer...

Köpings kyrkaStröbohög
Vy mellan Köping och Kolsva


Uppför "kyrkbacken"Snart framme på Skyttevägen


Härligt att titta på naturen ute nu när det är snö på marken, träden...

Ingen tatuering behövs här inte...

Den här gulliga hunden den kan önska  alla "alla hjärtans dag" varje dag!Nu är det lördagförmiddag igen. Solen skiner på den fina vita snön. Tänk vad
det kan känns  bra när man vaknar och solen skiner.

Var väl i natt ca - 10. Nu är det 0.
Vi var uppe vid 8 tiden i morse. Grejade fika till Lasses kompisar som kommer på lördagmornarna och de/vi pratar, fikar, tittar på TV och någon av de tre fixar en "travrad". Ibland så blir det lite vinst.
Men det viktga med träffen är nog att hålla kontinuerlig kontakt med
 varandra som "gamla kompisar" sen många år tillbaka.Även en griskulting kan ha ett hjärta på "baken!"


ALLA HJÄRTANS DAG

Skickar en hälsning till ALLA som läser min blogg!
Hälsar särskilt till alla mina barn med familjer  som är "utspridda "över landet....

Fotspår i sanden

Satt i soffan och tittade på TV. Tankarna gick  till dagen som varit, till ett telefonsamtal till någon....som kanske kan uppleva det som det står här nedan. Till Dig  gick tankarna och då kom denna text- hälsning franmför mig och jag sökte då på datorn och fann den.
Skickar den särskilt till dig men det kanske kan beröra, vara en hälsning även till någon annan som jag känner eller till någon som bara kommit in i min blogg ändå.
Läs och begrunda!
INGOS BEGRAVNING

I dag så bgravs den store boxaren INGO. Vi är väl många som kommer ihåg när han blev världsmästare.Det var så stort. Men livet tar en gång slut för oss alla.
Vad vi alla vet så en gång så ska vi alla lämna detta liv.
Det gäller att ta vara på varje dag. Man vet ingenting om morgondagen och tur är väl det.
När man tror på ett liv efter detta så är det dock inte slut utan början/övergång till ett annat:

Jag är ju uppväxt i en familj där mamma och pappa trodde på Gud och det som står i Bibeln.
Det är en trygghet att i alla livets skiften få tro och förtrösta på en högre makt och att HAN har all makt i sin hand."Storleken betyder inte så mycket"...men

Det brukar man säga...Nu syftar jag på min blogg.
Jag har knappast sett vad jag skrivit... det har varit så små bokstäver.
Lasse hjälpte mig
i natt att ändra på storleken på texten jag
skriver på min blogg.

Därför hoppas jag att jag kan kolla bättre innan jag publicerar min blogg,
så jag kan se alla mina stavfel och
rätta dem innan.
Får väl se hur det går........

Idag är det    ....burrrr....-15 grader kallt......
Jag köpte några saker i går  (matvaror) och hade med mig till Kolsva, 
som egentligen skulle läggas in i frysen......
men den är fullpackad...
så jag la det ute (innanför den inglasade..)
Så det håller sig då......
få hoppas att kylan håller i sig ett tag.
Då gäller då att inte slicka på nåt... ute ....
när jag ser den här bilden så kommer jag ihåg att det gjorde
man som barn... och man fastnade..
då tappade man lite skinn på tungan. Det kändes inte så bra.

AROMMASSAGE.......

Nu har jag vakat av mina 3 nätter. Hade bestält tid på morgonen för Arommassage´.
Det var en mycket lyxig och avslappnande bahandling! Mycket luktoljor och "knådning".
Låg där på massagebritsen och nästan snarkade  till flera gånger...


Katterna tycker också om massage. det kanske du inte visste??

Visst är dom söta!

Åkte sedan en runda till ÖB. Hade lite "grejer" som jag planerat att köpa idag.

Därefter så  hann jag hem en snabb vända. Fick i mig lite mat. Hade köpt en burk Champinjonsoppa.
Den var ju bara att värma. Åt också ett par "hårdbrömackor" med skinka.
Tiden räckte inte till att börja göra nåt invecklat. Jag skulle till Viktväktaran och väga mig och stanna kvar på "mötet" som man har efteråt. Idag så handlade det om "ALLA HJÄRTANS DAG"

(Du kankse undrar hur det gick med vikten?? - 0,5 kg. Altid något.)
Det handlade inte endast om att vi den 14 februari skall komma ihåg varandra utan också vårt hjärta!!


Utan: Var rädd om ditt hjärta!!  Vi har bara ett!
Det finns en rad faktorer som ökar risken att drabbas av hjärt - och kärlsjukdomar såsom högt blodtryck, rökning,
högt kolestrolvärde, för lite motion, övervikt diabetes samt stress. Många faktorer kan vi påverka själv!

1. Ät mindre mättat fett.
2. Ät fiberrikt
3.Träna dig till ett friskare hjärta.


Lite tips också hur vi skall ta hand om oss själva:Ja hur skall vi kunna göra det då? 


1. MYSA INOMHUS
Ta en paus och koppla av med en bra bok
Tiita på en bra film
Tänd levande ljus

2. FÖRÄLSKELSE
Om romantiken sker i verkliga livet i stället för på film blir
det stormigare käsnlor spm brakar loss.

3.UMGÅS
Bjuda hem vänner eller gå och sätta sig på nåt fik.
Vi mår bra av att umgås med dem vi tycker om och samtidigt får hjärnan stimulans.

4. MOTIONSAKTIVITETER
Att aktivera sig med nåt man tycker är roligt och där vi samtidigtf år ta i, det ökar välmåendet. Hormonet som ger den sköna känslan heter  endorfin.

5. MUSIK
Musiken påverkar både kropp och själ.

6. MASSAGE
Massage hjälper oss att varva ner och rensa ut. Musklerna slappnar av och massagen hjälper
kroppen att rensa ut gifter och slaggprodukter.
Massage är också en stunds avkoppling och belöning för oss under vår viktminskning.Vi fick ju också lite nya recept. Köpte också en ny VIKTVÄKTARBOK med nya recept.
Den heter: "Alla Hjärtans Kokbok".
Många fina, goda förslag på "smalmat" som man går unna sig.
Fina bilder också i den som väcker aptit.

Viktväktarnas program är inte dumt, om man lär sig att räkna poäng och äta "rätt saker", laga till dem "smalt"
så får man faktiskt äta mycket gott. Men det kräver ju engagemang , tid och intresse.
Liten bild, men såhär ser den ut. Den är nyss inkommen på viktväktarna.


Åkte sen till Maxi innan jag skulle åka till Lasse o Kolsva.

Köpte b la Semlor. Det är gott!!!
Ilone ringde när jag var kvar på Maxi. Innan jag då åkte till Lasse så var jag förbi hos henne och vi åt varsin semla.
Mycket gott.  (Många points)
Ilone firande en mycket trevlig  händelse.
Hon kanske skriver om dt själv i sin blogg: http://www.iholm.blogg.se/

Sen åkte jag till Kolsva och då fick även Lasse semla till kaffe....
Ja visst ser det gott ut.Att bara vara...

Nu har jag beställt Boken: "Att bara vara!.". Gjort det via datorn... så sen kommer jag att skriva en del citat
i Bloggen ur denna bok.  Så då får du läsa ibland...
Om ett par timmar så skall jag åka och jobba igen...10 timmar och vaka av i morronbitt strax efter 7.
Sen är jag ledig till söndagnatt igen..

(Inte från min arbetsplats)


ja såhär kan ju ett sjukrum se ut. tagit deta ur datorn så...


I morronbitti klockan 8.00 så skall jag...... ja gissa du.....det skall du få se på bloggen på eftermiddan...
när jag kommit till Lasse så skall jag väl skriva nåt inlägg igen....


Kommer inte på att skriva nåt mer just nu eftersom jag skall snart åka till jobbet...FOTVÅRD, skönt!

Jobbat i natt som var och sovit idag till kl 13.
Sen har jag varit lite på stan och sen....


Ja idag/eftermiddag så har jag varit på "FOTVÅRD". Fick ju presentkort av Lasse när jag fyllde 65 år.
Mycket skönt att få sitta ner, först sitta med fötetrna i "vattenbad" för uppmjukning och sen "karvas" och filas, och allt som tillhör en FOTVÅRSbehandlig.
Satt och njöt i nästan 2 timmar.Jag går på fotvård var 5:e år....
När jag fyllde 60 år så även då fick jag presentkort på samma ställe för FOTVÅRD.
Så kanske det dröjer 5 år till nästa gång igen...
Kanske att jag själv skall kosta på mig en behandling igen innan dess...
Det blev en hel del hon "skar bort" från undersidan av mina fötter. Sen avslutade hom med att smörja
in med nån Alaovera kräm...och masserade fötterna en lång stund.
Under hösten har jag fått en liktorn på hö fot. Fått den av mina vinterkängor.
Dom trycker tydligen på ena tån
och det "är ont som ögat" i bland...
Den jobbade hon lite extra på.Kanske att det kommer att kännas bättre... inte ont....NMär jag skulle gå hem så såg jag en bok som låg där.   ATT BARA VARA". Tittade i den. Jag skall försöka skaffa en sån. Lättläst och tänkvärt innehåll.

Gott! Viktväktarnas gulaschsoppa

Ohh. det var riktigt gott och snabbt tillagat!
Köpte ett par burkar några dagar sen.
Den innehåller bara 2,5 points!
man värmer den i mikron 3 minuter! Enklare kan det väl inte vara...
Åt 2 st Vasa fiberbröd med skinka på. Blev 1 poins för brödet och 1,5 för skinkan kanske
samt några äppelskivor på. Drack vatten till. Mycket gott!
Kommer att köpa och äta den soppan ofta... speciellt när jag jobbar och är i E-tuna och har så "litet kök".
Prova och köp och ät!!!!

Fikat, solat mm

Oh, vad man hinner mycket... ibland...

Varit en stund hos Ilone och druckit kaffe samt ätit en god skorpa (som Maria
bakat till julen och vi alla fick i en fin förpackning)
Tack för fikat och pratstunden!
Åkte sen och köpte MJÖLK!!! Med bäst före= 14 februari... så det kan jag ju ha till 24   ...eller???

(Jag köpte bara ett paket)
Sen så ringde jag och kollade om det fanns "soltid"? Javisst!
Oj vad jag blev svettig.......

Är nu hemma och "laddar" inför mitt nattarbetspass.

På vägen hem så såg det ut som om snöovädret är på G igen.
Vi får väl se vad som händer under kvällen/natten.
Skönat att på Mälarsjukhuset så kan man parkera i garaget under natten (kostar inget nattetid).
Då  slipper man sopa/skrapa snö/is när man skall åka hem...Skönt.

VAKAT I NATT...

Ja då är mina 14 gagars ledighet slut och har nu vakat /jobbat i natt.
Har nu sovit idag. Låg till 13.15 ungefär. Hade ställt klockan på 14.00 men vaknade innan och kände mig skapligt utsövd..

Har nu ätit laxfile och grönsaker och ätit äpple.


Ja ungefär såhär såg det ut. Smakade gott och var nyttigt!!!

Laxen innehåller ju Omega 3. Det läser man ju ofta om hur nyttigt det är! Och det är "rätt fett"....

Sen så bryggde jag kaffe i min perkulator. Brukar använda mjölk till kaffet.( men jag har ju inte varit så mycket hemma i stan sista veckorna) Tog fram min mjölk från kylskåpet, och, ojdå,  datum, bäst före= 29 januari.
Nu blev det "spännande". Gör "mjölk/kaffeprovet". Slog mjölk i min mugg och slog i kaffe. "Skär" den sig eller???
Tro det eller ej. Inget fel på den mjölken inte. Fullt drickbar! Den SKAR sig ej! Den var ej förstörd.

För några veckor sedan så avfrostade jag mitt kylskåp (som då var rätt isigt) och
nu är de ca 4 grader i kylen.

Man har ju skrivit rätt mycket i pressen  och lyssnat på radion: "Kasta Ej bort maten om den Ej luktar. "
Datumet är bara en rekomendation.. Dom har gjort tester och maten har en betydligt längre
hållbarshetstid än vad som står på produkten.
Det är många som slänger maten  dagen efter "bäst före"  har  passerat.
Så ett litet råd till Dig: Lukta på maten om bäst före passerat. Och är det
 ingen konstigt lukt du känner så ät, drick den maten.....LUKTA:Upplever du det som bilden nedan... ja då skall du naturligtvis kassera maten!
Ha den här bilden som "riktmärke".
Du kommer säkert inte behöva kasta så mycket som du tidigare gjort bara för att "bäst före" har #gått ut".

Är ju hemma i min "lilla lya". Datorn här är så långsam... Tog min väldigt lång tid innan jag kunde
börja använda den. Mitt tålamod började svikta.."men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge"...Nytt ämne:
Är också i tvättstugan. När det var färdigtvättat ja då fungarde inte centrifugen. Så då fick
jag "felanmäla" till Graflunds. Även det gör man ju via datorn...

Tvätten torr......tänk vad snabbt det går.....Man säger: "Det var bättre förr"..... men tänk vad enkelt och snabbt med datorn (bara den fungerar.)

Tar nu paus... kanske jag skriver nåt mer innan jag åker till jobbet före 21.00


SOLSKEN

Tryckte för snabbt på den förra. Skulle lägga in lite bilder o skriva mer...

Tog denna bild på förmiddan när solen höll på att gå upp.
Tagit från Lasses trappa...Filt på Jysk

Fick med reklamen idag erbjudande  från JYSK.  Dessa filtar är evtraerbjudande endast idag... och jag är i Kolsva. men då kom jag på att jag kunde ju åka en runda till Köping. Deyt är bara 1 mil dit.
När Lasse varit hemma och ätit lunch så åkte jag en runda dit, köpte npgra små filtar.
En men blå botten och en med vit bottenfärg.Tidigare så hade jag köpt t 2 kuddar i blått till soffan hos Lasse. De har samma mönster...
Sen har vi satt upp blå gardiner och han har blå matta under soffbordet.Underbart vackert väder idag!  Solen skiner, tror att det är så över hela landet idag.
Nu har vi ju haft några "snödygn".I dag är det 22 år sedan......

Idag är det den 9 februari. Mina tankar går 22 år  tillbaka.

Pappa hade varit sjuk en längre tid och sista veckan så var han mycket dålig, döende.
Han vistades sin sista tid på Vännäs sjukhem.
Minns  att vi, min syster Birgit, jag och min faster Gunhild och pappas bror Rudolf bytte av varandra de sista dygnen för att vara vid pappas sida.
Vi fanns i hans närhet. Pappa låg nog mer i "dvala" de sista dygnen, tror jag. Minns att vi när vi anhöriga var där samtidigt så kunde vi prata om gamla minnen och minnas tillbaka på år som låg bakom...
Sista dygnet så väntade vi bara på att pappa skulle få somna in och slippa sitt lidande.
Vi var där när han drog sin sista suck.
Mina barn fick komma och ta farväl av honom tillsammans med oss. Minns att Birgit kontaktade pastorn i Missionskyrkan
och jag tycks minnas att han kom och vi hade en liten
minnesstund för pappa.


http://godanyheter.ifokus.se/?ArticleId=3dc1e86b-c42c-4dd7-a248-54ac40b6cae0


VILA I FRID.PAPPA!


Ungnstekt kotlett med sting...

I gårkväll så åt vi en god maträtt: Ugnstekt kotlett med sting. TACK Lillemor K---h för det var ditt insända recept  för nåt år sedan i en kvällstidning på denna rätt som jag då sparade och har lagat en del gånger.

I går var jag på ICA här i Kolsva och då hade dom en rejäl klotlettbit till halva priset och då köpte jag den.
Då tog jag fram min receptpärm för jag har kopia av det och har det hos Lasse.
Det blev så gott! Den är ju "stark" med sin SAMBAL OLEK. Det "brände i munnen" efteråt men då kom jag på att vi hade en oöppnad förpackning med "kokostoppar" och det blev en väldigt bra avslutning.
Den starka smaken mildrades betydligt. GOTT, GOTT!
Vi blev väldigt mätta och nöjda.

Visst ser det gott ut!

ÖVERSNÖAD

Detta är inte i Kolsva. Men jag kopierade den från min sons svägerska blogg. Jag tycker den var bra....
Tänk om vi hade haft det så när vi kom ut på parkeringen idag.
Då har vi fått "söka" efter bilarna...


GRANNSAMVERKAN......

Bra att det var söndag nu när det kommit så mycket snö så att husägarna är hemma och hjälps 
åt ute på parkeringen, gångarna.
Det är snöslungan och spadarna som gäller....


Och jag tycker ju om att snabbt ta fram kameran... så ni får se...
Dom har precis börjat, nästan....
Här "är dom i gång"
Man måste ta en paus ocks en stund...
Bengt kör snöslungan. Han är proffs  på den!!


Visst är det vackert!
Nu har Linus varit ute en sväng igen. Sitter nu på bron och väntar på att bli insläppt...Dom jobbar fortfrande men min blogg för detta tillfälle är nu klar.

(Kan berätta att bloggningen är nu min nya "hobby". Jag tycker det är jättekul!)

Södagmorron 20 cm snö under natten

Oj, oj oj. När man i morse tittade ut genom fönstret så såg jag  att snön föll fortfarande.
Gick ner och släppte ut Linus (katten). Han satte sig bara på bron och satt där en stund och
 sen var han glad att få komma in.
Han har varit ute en runda igen, men det var inte så långt.


Tessie är modigare! Titta! Men nu är det ju uppskottat en liten "gång".
Såg sen att hon satt i snön och "gjorde sina behov"

Hon är fortfarande ute. Så hon har nog gett sig ut i den djupa snön. Det har nog kommit ca 20 cm under natten.


Här har Lasse tagit spaden och fixar upp en liten gång,,,
Har tagit lite flera "snöbilder":
Min insnöade bil.....
En liten "vy" tagit mot grannens hus. Visst är det vackert?
Nu är Lasse samt flera av "husägarna" ute  med snöslunga och spadar och försöker  röja lite...

GRATTIS MIRJAM, fyller 38 år

ETT STORT GRATTIS TILL DIG, MIRJAM!!  Hon leve!  Hipp hipp hurra!!!
Mirjam till höger som fyller 38 år idag. Ilone, yngsta syster till vänster.
Bilden tagits under julen 2008 när vi hade besök i Kolsva . Mirjam med hela sin familj gästade oss.
Vi hade det mycket trevligt. Har ju ingen bild som jag kan ta idag på hennes födelsedag därför att hon bor ju
i Nordmaling. Det är ju ca 62 mil dit så det åker man inte över dagen precis...

Mirjam, jag skall berätta lite om den dag du kom till världen:

Roland o jag var kaptener i påF rälsningsarmen i Skellefteå.
Det var en måndag. Det var "Hemförbundet"  på kåren kl 14 (tror jag) Värkarna började kanske mitt på dagen. Visste ju inte hur långt värkarbete det skulle bli innan det var dags.......
Roland åkte iväg till HEMFÖRBUNDET. Det brukade vara ett par timmar tror jag.
Jag fick mer o mer värkar. Kände spm "att det skulle komma".
Oj vad det värkte...
Det fanns inte mobil på den tiden men tror att jag medelade mig på nåt vis illa fall att han skulle skynda sig hem för att köra upp mig till förlossningen...

Gick då ut och ställde mig på trottoaren med mina kraftiga värkar...tätt emellan..

När Roland då kom så åkte vi upp till BB. Tror inte att dom ens hann ge nåt lavemang. Det var inte lång stund vi hade varit där förrän Du Mirjam föddes!!


VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN!

Se hela bilden

(Man hade inte digitalkamera på den tiden.Detta är "en lånad bild" från en nyfödd)

Ja du Mirjam, åren går. Du har ju  egen familj och 4 egna  fina barn att vara tacksam över.Snöandet fortsätter...
Tittat ut genom dörren och ser att det kommit några centimeter snö igen  sedan kl 21( ungefär).
Då var jag ute med skyffeln och tog bort lite snö men det har väl kommit nån centimeter sen dess
och det kommer hela tiden små, små flingor...Tittar på termometern. Det är nu - 4.


 Skall snart ta sängläge...
Återkommer med skrivandet i morron..

Elisabet Höglund med sin rullator
Igårkväll när jag tittade på Lets Dance så tyckte jag att Elisabet var rlig!!!
Komma med sin rullator i den fina blå klänningen
ut på danscenen. HÄFTIGT-MODIGT o KUL!

MARCUS BIRRO...

Har fått en son...  efter att ha förlorat 2 barn...
Jah har lyssnat ofta på Marcus Birro i Karlavagnen. Där har han många gånger berättat om sitt liv....


Han har varit missbrukare- alkoholist men "kommit upp ur skiten".
Med sina många egna ergarenheter så förstår man att han kan lyssna och vara till
stöd för många andra människor med sorg, problem missbruk osv.


Och nu den sista tiden så har han berättat att de väntade barn igen. Man förstår den oro som dom båda hade, han och hans hustru: "Hur skall det gå denna gången med graviditeten/förlossningen?
Följde sjäv med intresse genom tidningar, datorn om deras väntan och oro.
Så blev det ju planerat kejsarsnitt den 5 februari och då fick man höra/läsa att de fått en son.

LYCKA TILL båda två, nyblivna föräldrar!!


Har ju fött 5 barn "i min ungdom". Allt har gått bra och alla är friska. Ofta tar man bara för givet att allt skall gå bra vid en förlossning och att det barn man skall föda skall vara "fullkomlig", frisk och ha sina 10 tår och tio fingrar...

Jag minns när jag gick min sjuksköterskeutbildning i Kalmar.  Började på hösten 1975 och var klar dec 1977.
Var då gravid och skulle föda barn i november månad.
Gick då under min utbildning även min period på förlossningen. Under de få veckorna så minns jag att det  var flera tråkiga händelser , och nåt mycket missbildat barn som kom till världen.

Jag som då själv nyss varit gravid och fött mitt femte barn. Jag hade aldrig tänkt mig att tex få ett missbildat barn eller att det kunde ske nån komplikation under förlossningen.
Kommer ihåg  "att jag gick sönder" väldigt mycket.  Jag förbereddes då inför en mindre operation. Kommer då ihåg att mitt nyfödda barn togs ju ifrån mig och jag hörde hur Ilone skrek. Jag kunde rju då inte göra nånting.
Operationen utfördes i vaket  tillstånd och jag minns hur ont det gjorde.
Under min praktiktid på förlossningen så hände detta  en annan mamma , hon gick sönder" på samma sätt under sin förlossning.  men kommeri håg att de sövde ner  henne vilket dom naturligtvis skulle gjort även med mig.BERÄTTAR SIN HISTORIA Alkoholen var nyckeln till världen fö

Tagit dessa bilder (ovan) från GOGGLE, på Marcus Birro:

Där kan man läsa att allsa som finns på denna bild äridag nyktra alkoholister..
Där kan man även läsa om prästen Olle Karlsson son  drack fasär han var präst,,, när han delade ut nattvarden så "darrade han " med utdelningen av kalken..

men hur även han tog sig ur sitt missbruk och lever även han helnyktert.

Läste att Marcus Birro gått 12 stegs behandlingen och hur han fär har lärt känna sig själv och kom på fötter och idag kan hjälpa/lyssna på andra...

Han har ju också skrivit böcker som kan köpas och där man kan läsa om hans liv  :
"Hur det har varit " och hur det är idag..

Tänk vad mång olika människoöden det finns.
Ibland så klagar man för "småsaker".
Vi bör nog TACKA MER FÖR LIVET!Bara ett vänligt leende...
Bara ett vänligt leende, en hälsning varm och god,

Kan vara nog att skänka en livstrött levnadsmod.


Bara en knuten näve och några bittra ord

Kan släcka en människas glädje och begå själamord.

Ett bud på ett enkelt papper, en enda fattig rad,

Kan göra en mycken sorgsen, så obeskrivligt glad.


Bara två stränga ögon, en tystnad, isande kall,

Är nog att bringa en ensam förtvivlad  på  fall.'


O, slösa med varma blickar och tala så milt och mjukt!

Bara ömhet kan rädda det som är rotlöst och sjukt.


Endast den kärlek som brinner het av människotro,

Kan få ett vilset hjärtas evighetsström att gro.


LETS DANCE

Fredagkväll och TV program.

Lasse tittar på "PÅ SPÅRET" och jag kollar faktiskt på Lets Dance. Har inte blivit denna säsong att kolla o följa med programmet men brukar läsa i tidningarna hur det går.

Men i kväll så ser jag faktiskt hela programmet.
(Bild från tidigare program)

Ja nu har Karl - Jan dansat men det gick väl inte så bra.

Vi får väl se hur fortsättningen av programmet blir.


Nu dansar Elisaberh Höglund. Vilken syn: Komma in med rullatorn!!! TOPPEN!!
Vågat! Tjusig i sin blå klänning!
Hon gjorde ju i från sig väldigt bra, tycker jag.

Spännande  att se poängen...Hon får mycke beröm av Irviing!! BRA!!!!

Ohhh, vilket positivt beröm hon fick!   Häftigt!   "Kola ut
Och ny frisyr... inte den där stora...
Ja nu har alla dansat och det är nu paus.

Några från juryn:
Ja tänk att vara så här vig...


Ja då var programmet avslutat. Och Morgan Arving fick ju högsta poängen i kväll. Dom var duktiga!SNÖOVÄDRET FORTSÄTTER....

När man tittar ut så faller snön hela tiden. Träden, buskarna  börjar gömma sig under snöflingorna.
Bilarna "snöar över". Ja så farligt kanske det inte är men...

En av grannarna har nu varit och kört snöslunga

Tänk vad det ser enkelt ut. När man tänker tillbaka hur man gjorde förr. Kanske kunde det  vara så här?Vi som är  födda ex vis på 40 talet och vi var barn.  Tex telefonerna. Jag minns att vi hade en telefon som man vick "veva" igång. Eller minns jag fel?
Tror att det var ungefär så här den såg ut. Svart och jag tror att det fanns en "vev" på den.

Nutidens telfoner/mobiltelefoner  med dom kan man nästa utföra allting..

Minns när dom sade : "Man kommer att kunna se den man pratar med". Det lät som fantasi.
Men tänk vad man kan idag, ta bilder, skicka bilder, skicka sms och mms heter det väl?

Minns också  bilarna. Hade en kusin som kom och hämtade oss. Och den bilen skulle man veva igång...


Kanske  såg den ut ungefär såhär.....


Kommer också ihåg när frysboxarna "kom". Då sa man: Ja man kan lägga ner en hel gris eller kalv". Minns att jag då trodde att man  la ner dn utan att stycka den. Och därför tyckte jag det var så konstigt.


Ja  tankarna kommer och går....

SNÖAR NÄR MAN TITTAR UT

Ny dag igen. Öppnade ytterdörren tidigt i morron och såg att det har snöat/snöar.

Dä har en arbetsvecka snart gått igen. Det är ju min andra vecka som jag är ledig från matt arbete. Tagit det lungt. Bara gjort lite vanliga vardagssysslor.....lagat mat, tvättat, städat lite mm mm.

Skall idag ta fram dammsugaren en trappa upp ock "ta ett varv" med dammet däruppe.

Förhoppninsvis så tror jag inte det blir som ovan..
dammigt är det inte alls.

Hemma i Kolsva igen...

Varit "på utflykt" under dagen. Lasse har ju varit i Vaggeryd (i Småland) i dag och jag åkte till Eskilstuna och skulle uträtta en del ärenden.

Gick först hem till min lilla lägenhet och tog reda på all post som kommit sedan i fredags. Det var mycket dagstidningar, reklam och kort samt ett litet paket. Tog en bra stund innan jag "läste igenom" detta
.Ungefär såhär såg det ut.

Skulle sen passa Samira några timmar medans Maria var och klippte sig och uträttade några ärenden...

Hon satt vid datorn och tittade på nån rolig film.
Här sitter hon:
Var sedan på Viktväktarmöte. Det var ju uppehåll under julen ca 4 v. Var därefter på WW möte i början på januari och skulle ta nya tag. Hade ökat i vikt  under julen vilket jag var väl medveten om. Hade inte hållit mig till programmet utn "svävat ut" en hel del vilket man ser på vågen när man ställer sig där.
Hade tänkt att börja gå varje vecka igen,  väga mig och hålla mig till "mina points" per vecka.
Men det blev inte så. Torsdagar när det är öppet i Eskilstuna så var jag ledig och fanns i Kolsava och onsdagar när det är möten i Köping då var jag i E-tuna.
Så nu äntligen denna vecka så är jag ju i Kolsva men hade många ärenden i E-tuna och bla WW.
Hade ju plussat på mig igen dessa veckor i januari ocskå.
"Matalkoholisten"  ( matmissbruket ) hade jag gått in i under dessa veckor.
Så nu måste jag själv "ta mig i kragen" och hålla koll på mitt intag. Det är ju ingen som matar mig utan det är jag själv som stoppar felaktiga saker i min mun/mage och det ser man ju på vågen..Se hela bildenKanske bättre resultat om man gör så här???
Skulle ju sedan på LÄTTGYMPA men det blev inte så...


Nu är jag hos Lasse igen i Kolsva.
Jag fick idag ett nytt kort till min mobiltelefon. Hade "av misstag" blivit stängd för ca 14 dagar sedan. Men jag har nu fått ett nytt kort som är isatt och jag har samma telefonnummer som tidigare.


Lasse kollar på ishockey. Han vill ha  kaffe och dammsugare. Jag har laddat perkulatorn så snart sk jag fixa det. Har tagit fram en clementin till mig istället för dammsugare..


Se hela bilden Lasses

Se hela bilden Mitt

ja ,nu gäller det.

Dom här brickorna köpte jag i dag på ÖB. Tycker att de var passande som kaffebrickor. Skall nu "inviga dom". Kaffet snart bryggt och jag skall gå och servera Lasse och han får då de 2 dammsugarna och jag tar frukten...

Skriver nog mera innan kl 24......... tror jag.......

Till Eskilstuna över dagen..

Uppe redan. Snart blir det frulost. Jag ska ju till Eskilstuna under dagen och
Lasse skall till Vaggeryd över dagen (gäller jobbet).
Vi skalll båda åka klockan 7.
Slriver väl nåt under dagen  när jag passat Samira.

Det här är Samira. Tagits under hösten (i  min lilla lägenhet)

Vi hörs senare!!! Kram!VID DAGENS SLUT

"Jag har  fått beröm.
En vän till mig sa något snällt idag. Det var inget märkvärdigt. Men det fick mig att lysa.
Och jag blev varm i hela kroppen."

För en tid sen så var det ett radioprogram om hälsa.
"Vad är hälsa?" frågade radioreportern några barn.

Vad är hälsa?
Och barnen svarade - det är när man hälsar och säger god dag och hejdå och så.
Ja visst, der har rätt, av baren får vi alltid höra sanningen, det är ju det som är hälsa.

Att säga "hej",  att se och bekräfta en annan människa.
Att ge en uppskattande kommentar,
på jobbet, i affären, på busshållplatsen, på vårdcentralen -
Det är hälsa.
Är det inte så att det är i mötet med andra människor vi blir till de människor vi är.
Vi blir vad andra säger att vi är.
Av beröm blir vi glada. Av glädje mår vi bra.
Och plötsligt lyser vi. Som jag gör idag.

Men om inge ser oss, vad blir vi då??

Det kostar ingenting att ge beröm. De där små enkla kommentarerna:

"Vad fin du är i håret" . "Det var bra det du sa på föräldramötet".
Det kostar ingenting!

De finaste orden är GRATIS!

Och jag blir varm i bröstet flera dagar. Och du mår bra för att jag såg dig.

Till dem vi vet sällan eller aldrig har någon som säger något snällt -
om de nya skorna, barnens nya jacka eller de nya vårgardinerna i köket.

DET ÄR HÄLSA
Och det kostar ingenting. Det kostar mer att hålla tyst.
Att springa förbi, fort till någon annanstans. Att aldrig ha tid - för orden.

Att hålla tyst.

När andra  människor bekräftar oss, om det så bara är med ett enkelt: hej!
startar processer i vår hjärna som faktiskt leder till ökad hälsa.
Och till detta finns inga piller att få utskrivan på gula recept.
Till detta kan man inte dopa sig
Det enda vi kan göra är att ge till varandra -
jag till dig, du till mig, genom vårt särtt att ta till vara - på varandra.

Att säga hej är hälsa. Att ge någon en kram är hälsa.Och det känns gott att få en annan människa att lysa.

Och jag tänker att nästa gång du kommer till mig, kommer förbi och slår dig ned på stolen
här bredvid mig ska jag ge dig de finaste orden.

Och jag ska tala om för dig hur mycket du betyder för mig
och hur bra den nya kavajen du har på dig sitter. Kom förbi någon dag när du har tid.
Nu önskar jag dig GOD NATT.


Åker till Eskilstuna under morgondagen. Bilar iväg redan vid 7 tiden. 
Skall passa Samira några timmar på förmiddagen när Maria skall till Frissan.
Ska under dagen gå tillViktväktarna.
Måste väga in mig. Har ju "kommit av mig "först under julen och sedan blev det även i januari..
Måste TA NYA TAG: Tänka på vad jag stoppar in i munnen.

På eftermiddan så skall jag följa Maggan på lättgympa.
Skall prova detta och planerar att fortsätta med det under våren när jag är i Eskilstuna.
VASKA FRAM GULDKORNEN

Att vaska  fram guldkornen ur det som en gång varit.
Att vara tacksam över stunderna som vi fick tillsammans.
Att kunna acceptera att allt har sin tid - det är svårt men en möjlig konst!

VASKA FRAM GULDKORNEN!Min förmiddagshälsning till just Dig!


Några bilder... 
Tagit några bilder idag igen. Tycker det är så roligt med digitalkamera.

Tessie o Linus sitter och tittar på mig när jag tar bilderna. Dom är så fina våra katter.

Linus  "är" Lasses  katt och Tessie är min.
Tagit en bild på  några av de blommor  och kort jag fick i helgen. Några saknas på bilden.
 Bordet inte tillräckligt stort.


Jag är ju ledig 14 dagar från jobbet och därför har jag tid att sitta vid datorn och "leka."...
Det finns inga betydelselösa dagar...

Det finns iga betydelselösa dagar i någon  människas liv.

Inga dörrar är så stängda att de inte går att öppna.

Om vi anstränger oss, finner vi att det är mycket mer som binder oss samman
än det som skiljer oss åt.Tänkvärt!
Vi kan väl alla ha våra dagr när dörrarna känns stängda för oss.
Men vi får inte misströsta!
Nästa dag kanske vi upplever att "dörren är öppen"
och att vi känner glädjen av att "bara finnas till".

Kanske vi möter någon på gatan/ vägen,  som ger oss ett leende.

Ett rum av längtan finns inom oss.
Vi längtar bort, hem,
tillbaka till en annan årstid.
Längtan och drömmar ger oss hopp och visst är hoppet
en nödvändig följeslagare?

Livet behöver INTE vara perfekt för att vara underbart!

Livet är en resa - inte ett mål!

NJUT AV RESAN!

Blogg som uppmuntrar

Snart har förmiddan gått igen. Timmarna bara "springer iväg " fast jag inte gör nåt speciellt.
Var uppe redan  6.30. Åt frukost med Lasse innan han åkte till jobbet och sen så sov jag en stund.

Därefter så tittar jag på TV "Efter 10" på kanal 4. Samtidigt så sitter jag vid datorn och kollar i tidningar ocg spelar lite spel. Det gäller ju att "hålla hjärnan i form".....

När jag då sitter vid datorn så ser jag att jag fick ett e-mail. Giick in och läste och fick en hälsning från en arbetskamrat som jag hade  1985 - 1988 hemma i Vännäs.   Vi har kontakt /träffas varje gång som jag är i trakterna och då jag har en strund över. Vi brukar hinna prata och fika tillsammans.

Tog då telefon och ringde henne sen jag läst mailet. Hon berättade då att hon läser min blogg nu och det "lyfter upp" hennes vardag". Följer med vår vardag här nere och läser och tittar.

Några har frågat mig varför jag bloggar - men nu skall jag berätta att det finns de som tycker det är trevligt och roligt att följa med, läsa och se bilder mm mm. Det  är ju frivilligt att läsa...om man vill....Den här bilden är tagen  i vinter. Det är Linus. Han har väl en härlig liggställning??? Han ligger som ett barn...
En bild från min lilla 26.5 lägenhet. Tessie och Linus samt Lasse vilar på utbäddade soffan och tittar på TV.


Nu lade jag in en bild från Karins 60 års firande. Denna fina sjal samt presentkort på ansiktsbehandling fick hon  av oss, ett gäng som stär henne nära.


Det var en liten "bildkavalkad".
Skall gå ner till biblioteket en runda. Får ¨å se lite folk i rörelse samt kolla lite i Aftontidningarna.

KANAL 10

Sitter vid datorn och lyssnar o tittat på TVNär jag är hos Lasse så tittar jag ofta på kanal 10. Det är ju en kristen kanal .
Just nu så sjunger 2 stycken för mig bekanta personer. Rakel och Bengt Magnusson var Fräsningsofficerare även de på 60 -70 talet.  De sjunger många välkända "väckelsesånger" nu en timme framåt. Lyssnar och njuter!!


Det är många fina program som sänds på denna kanal. Brukar ofta ha den kanalen på.

Har tagit det lungt även den här dagen.  Lasse kom från jobbet mellen 16- 17.  Vi fikade och sedan var vi båda så trötta. Vi gick då och la oss på sängen en trappa upp. somnade och sov nästan 3 timmar. Skönt.

Sen skulle vi äta "kvällsmat".  Det blev en blandning av rester från helgen: Omelett med bacon, grönsaker osv. Vi"tar reda" på rester. kKstar sällan nåt. Det blev i alla fall ätbart och mätta o nöjda blev vi.

Det blev/såg ut ungefär som ovan.LJUSPUNKTERVill rekomendera denna fina lättlästa bok. "LJUSPUNKTER"

Lättläst med korta citat men som säger så mycket. Fick denna fina bok från min väninna Gunilla i Linköping. Vi lärde känna varandranär vi bodde båda i Kalmar i slutet av 70-talet. Vi har delat både smärta o glädje tillsammans genom åren. Vi är varandras "konteinrar". 
Gott att ha många nära vänner!!!


"I de ungas ögon är livet en lång och ändlös framtid.

I de äldres ögon är det ett ytterst kort förflutet"

SOLEN SKINER!!!!

Vaknat upp till en ny dag igen. Det är nu en ny vecka som ligger framför.
Har ju tagit 3 nätter semester denna vecka så jag skall inte jobba förrän nästa måndagnatt.

Idag på förmiddagen så när jag tittade ut så då började solen visa sig!   Härligt!!

Bestämnde mig då att försöka gå ut och ta mig en promenad. (har lite ont i ett knä så därför blir det långt mellan gångerna)

Ut kom jag mig och fick se den härliga naturen.


 
Jag har nu påbörjat min promenad.
Bild tagit från baksidan av Lasses hus.Tycker om dessa vyer.  Inte så långt från Lasse är detta tagit.Visst är det vackert?
Det här tog jag mot solen när jag promenerade. Tyckte att det blev en liten annorlunda bild.


Promenaden blev nästan en halv timme. Gick inte så fort men gick i alla fall ut en stund. Fick uppleva den härliga luften.

Skriver förmodlingen nåt mer innan denna dag är slut. Det kankse blir strax före "tolvslaget."

Mycket trevlig dag!

Då har den här dagen snart nått sitt slut.
Har ju haft en lite bjudning för några av mina närmaste i familjen samt tre vänninnor som jag har haft sen 80 talet!

TACK ALLA ni för uppvaktning och besöket!!  Det var en mycket trevlig eftermiddag. Trevligt att prata och påminnas om många minnen som vi haft tillsammans!


Här ser ni min Lasse, Sofie, ett av mina barnbarn, Barbro, väninna sen 80 talet   och så ser man Simons rygg.
Här ser vi Maggan, också väninna sedan början på 80 talet, min yngsta dotter Ilone samt Simon, mitt barnbarn som snart fyller 19 år.Här ser vi Samira, Marias yngsta dotter , mitt barnbarn och Maria min äldsta dotter.
Ja så här har vi "ställt upp oss", vi vuxna kvinnor och lilla Samira.

Känns bra att jag  bestämde tidigt förra året att fortsätt jobba åtminstone till hösten.

Trivs ju mycket bra med mitt nattarbete. Trivs  med mina arbetsuppgifter och arbetskamraterna.

Skriver mera en annan dag!
 Ha en bra arbetsvecka alla ni som läser detta!
NY DAG MED NYA MÖJLIGHETER!

Härligt att ha vaknat upp  åter igen. Vakna och vara vid full hälsa.

Man vet ju ej vad denna dag har i beredskap. Man får ju bara ta en dag i taget! Tur är väl det.


Jag skall börja förbereda lite inför en liten bjudning i eftermiddag klockan 15. Jag har ju min dotter Maria här och barnbarnen Samira o Sofie här. Ilone min yngsta dotter kommer  i em  och har då Simon mitt barnbarn samt 3 stycken väninnor sedan åttiotalet med sig i bilen.

Skall bjuda på porterstek, potatisgratäng svartvinbärsgele,sås och lite grönsaker. Sen blir det Pavlovatårtan som jag gräddade och förberedde i natt.Det här var bara en morronhälsning!


"Det är inte först och främst det stora tingen som gör livet värt att leva - utan snarare vardagens små behagligheter"


Skriver mera innan midnatt!

Fyllt 65 år. Hippi!!!

Ser att klockan är fortfrande före 24 vilket innebär att dagen inte tagit slut.

Dagen/morronen började med att jag fick kaffe på säng! före klocka 8.  TACK för det, Lasse!
Sen kom Lasses "travkompisar". Dom träffas sedan många år tillbaka på lördagsmornarna mellan ca 8- 10. Fikar, pratar och dom "travar". "Gissar" vilka hästar som skall vinna.  Det är en liten trevlig träff. Viktigt att Lasse har kvar sina kompisar även sen jag "kom in i bilden".  Jag får ju vara med dem i soffan och dela samvaron med dem.Sen har vi tagit det lungt. Maria, Samira och Sofie kom vid 14.20 tiden. Jag bjöd då på så enkelt som spagetti och köttfärssås.
 På eftermiddan så tog vi en tupplur. Åtminstone så sov Maria och jag gick också och la mig och somnade.
Glömt att skrvia om att många har ringt under dagen på telefonen  samt via datorn och GRATTAT mig. TACK alla!!!
Värmer mitt hjärta.

Det var en liten lägesrapport.

Har en Pavlovatårta i ugnen som jag skall bjuda på i morron. Kommer några av min gamla väskapskreta samt Simon, mitt barnbarn samt min yngsat dotter Ilone. Så då blir det en lite bjudning med anledning av att jag fyllt  år.

Så kolla bloggen