En arbetsnatt kvar innan "julledighet"

jA NU SKALL JAG FÖRSÖKA ATT SKRIVA NÅGRA RADER.
Vakat 2 nätter aV 3 OCH IDAG SÅ HAR VI "FARIT RUNT" på olika affärer och "sluthandlat"? julmaten ingör helgen. Vi har bilen fullpackad och skall snart åka till Kolsva och packa av, äta lite och sen skall jag åka till Eskilstuna igen för att jobba min 3:e natt.

Mirjam o Peter samt barnen skall åka från Normaling till Kolva unde kvällen/natten. Därför åker vi till Kolsva i kväll och Lasse stannar kvar så att de kan "komma in ihuset" i natt när de kommer.
Ja man märker av på affärerna att alla stressar, handlar inför julhelgen. Alla hoppas ju på en lugn och fridfull jul. men vi vet ju att det händer många olyckor under julhelgen och alla kommer inte frasm till de sina och många familjer som lever i "fylla" eller annan misär.

Allt kostar ju pengar och många har det knapert inför dessa stohelger som det finns så stor förväntan  på  speciellt  av alla  barnen.  Man får vara tacksam att man jobbar och har sin lön och får vara frisk. Ibland glömmer man bort detta. men man påminns om sjukdom när man kommer till sitt jobb. man får inte ta för givet att man har en morrondag. men då är det viktigt att LEVA IDAG!

Ja det var ett litet inlägg.... lasse kollar på TV, sprten... men katterna är nu instoppade i sina burar och alla kassar/väskor är packade. men VI är inte packad!!! Tur är väl det..
Kan ju


Utkast: Tiden, dagarna ...

Tiden, dagarna går så fort.  Flera dagar sen jag skrev. Har nu jobbat 3 nätter på sjukhuset, vatkat. Tuffa arbetstillfällen...
Sovit då förmiddagarna och sen åkt och handlat julklappar, mat mm. Sen är det dags att åka till jobbet o vaka igen och då har det inte blivit nån ro till att sätta sig vid datorn...
Är nu hos Lasse igen och ledig 2 nätter för att åka till E-tuna igen på fredag och vaka 3 nätter igen och vaka av på måndagmorron.Katterna o Lasse blir ju med då....Sen så kommer julgäsre7nattgäster på måndag till Kolsva och "vi fyller huset" med nära o kära samt "gör i ordning julen"; klär väl granen tillsammans med våra resp barnbarn. Det blir 1:a gången på våra 5 år som Lasse o jag tillsammans med "våra" firar julafton hos Lasse. Där har vi ju svängrum och liggplatser skall vi ju "få till".
Maria, Ilone o jag har ju förplanerat tidigare med att  planerat menyn under julhelgen. Planering är ju halva arbetet...


Kan inte detta med att fixa bilder på min blogg. Det som står obvn skrev jag i gårkväll. Sen skulle mat/julbordsbilden vara på detta blad men kan inte!!! Lasse skulle försöka hjälpa mig men vi lyckades inte tillsammans heller. Jag blev så sur. Stängde ner alltsammans.
Det blir så att Maria får hjälpa mig/ visa nån fler gång.
Sall åka till Köping till JYsk och se om dom har nåt som jag kan köpa... REA på julsaker....o nog lyckads jag köpa nåt.
Hejdå!! Bay, bay!

Utkast: ...


Samira som tomte

Ja nu har den här dagen tagit slut. Man hinner mycket på en dag.
Steg upp 5.30. Kunde ju inte sova efter 4.

Lasse åkte ner til sitt jobb. Dom skulla ha Lussefirande kl 6.30

Sen åkte jag till Eskilstuna och skulle vara med på Samiras Dagis och Luciafirande. Vädret var ju inte  det bästa. Snöade och trafiken  gick långsamt. Många körde väldigt långsamt och då var det bara att "gilla läget". Inte var det så många omkörningar på den resan utan alla valde att ligga "bakom" och hålla den långsamma takten.

Tur att jag åkte i god tid. Hann fram  och kom precis , nästan, när det började.

Lilla Samira var ju tomte. Hon var så gullig. Barnen sjöng många sånger och sen i slutet så fikade vi. Jag hade ju tagit med mig Lussebbulle, pepparkakor samt 2 "dammsugare"  samt saft o kaffe.

Samira var så tyst idag. Det var väl spänningen.

Hemrasan tog också sin tid. Snöovädret samt tex mellan Köping- Kolsva så "läg" en snöplobil först. Körde knappt 40/tim.
Kön blev längre o längre. Ingen vågade köra om. Så det tog extra lång tid att komma hem till Kolsva igen. Tur att det var endast ca en mil det gick SÅ långsamt. men hem kom jag utan mankemang eller olycka.

Sen när  Lasse kom hem från jobbet så gjorde vi lite "rengörning". Städade bakom spisen, Lasse rengjorde fläkten och rengjorde/torakde av allt som stod i kryddhyllan. Otroligt så mycket fett det blir på grejerna ovanför fläkten.
Torakde lite runt iöket och bokhyllan i rummet, dammsugade golven mm....

Sen har kvällen gått och nu är ju klocka redan 00.45.
I morron bitt i/ eller idag kl 8 ca så  kommer ju Kjell o "Teppen" på "travrunda" och vi fikar tillsammans . Sovmorgonen bli då inte så lång.

Vi skall ju sen till eskilstuna, vara barnvakt ett tag till Samira när maria o Sofie skall till Tunapark och köpa långbyxor/jeans.

Kl 16.00 så skall vi ju vara i Klosters kyrka och kolla på Luciafirandet. Sara har ju den stora äran och är vald till LUCIA: Blir roligt att då få vara med.

Skall försöka lägga in en bild tilslut. Vet ju inte om jag lyckas.


GODNATT på er alla såom läser min blogg!!!

Mitt i natten

Sovit sen 24 men nu varit vaken nån timme. Både Lasse o jag varit vaken...
Linus legat  bakom mina ben. Går ner till "bottenvåningen".
Tessie vaken, ligger på mattan här bredvid mig. Inga råttjakt i natt inte.
Jag skall nu på morronen åka "till stan".... Eskilstuna. Bestämt mig för att vara med på Samiras Luciafirande på Dagis/nattis. Maria jobbar ju o kommer inte ifrån.  Då känner jag mitt ansvar som "standin". Åker då gärna 11 mil  för hennes skull. Kollat ut och ännu ser jag inte snöovädret som dom pratar om skall komma. Jag får väl ta det lungt när det kommer. Ha tid på mig.
Har försökt fixa nån bild men misslyckades. Jag vet ju inte hur jag skall göra. Är inte så duktig som Maria...
Skall nu snart gå upp o lägga mig igen o hoppas  att jag kan somna om o sova till 6.15 när klockan ringer...

Ja nu ...

Ja nu skall jag försöka skriva mitt första inlägg på min blogg.
Jag  är inte dukitg på de här!!
Har jobbat nu 4 nätter och nu har jag vakat av.
Hade bokat tvättstugan men när jag kom ner, ,ja då var det en "man" som stod vid maskinen jag bokat som hade tagit min tvätt-tid. Arg blev jag och sa till han att man tar inte nån annans tvätttid. Egentligen så hade jag lust att barar stanna maskinerna och ta ur hans tvätt., men snäll som jag var trots ilskan så fick han tvätta klart sin tvätt. Sen när min tvätt var klar så hade ju han sin tvätt fortfarndde kvar i tumlaren. Så nu väntar jag på den....
Kom ner och han hade plockat bort sin tvätt och en lite "utländsk liten tant" hade stoppat i min tvätt i tumlaren. Gulligt!!
Försökte ta in en bild men jag kan inte sånt... får väl be Maria hjälpa mig... lära mig.
Ja det var ett lite försök.