Bara vara dag...

Den blev inte alls så "långsam"..som jag trodde på morronen... Det är ju inte alltid man har "planerat och fullbokat" sin dag.
Och lördagen,var en sån dag. Men om man tar en timme i taget...så händer det ändå en hel del..och man gör lite saker, hemma och kanske ute också.

Morronen började med "Lasses träff..med GRABBARNA"...V 75 raden... Vi var inte alla..denna morronen men det var trevligt  
ändå.
Lite småprat om "ditt och datt"..lite TV tittande..och dom kanske pratar lite om "raden"..den dagen..(ingen bild tagen).
 
Hörde sedan att det kom en bil...utanför hos oss. Och då var det Måns med pappa Roger (Lasses son här i Kolsva) som kom och tittade över till oss. Jag hade INTE bakatså  mycket till Julen..och det lilla vi haft var slut, MEN då kunde vi bjuda på lite MAKARONISALLAD i stället...och det gick ju också bra...Kanske också lite nyttigare.

Här ser vi Lasse, Roger och Måns..vid soffbordet....Kolla den vackra AMARYLLISEN!!!

Det var trevligt att få besök av dem...där vi satt "ensamma"..och inget planerat. Eftersom väglaget och vädret.."var som det var"
så planerade vi ingenting..eller bad nån komma och hälsa på..och köra i detta väglag och oväder..
Anne,  Rogers fru hon jobbar nu på helgerna..så då kan det vara skoj för Roger o Måns att ta en  runda till FARFAR...

Vi besämde också på morronen att vi skulle TA EN PROMENAD ut i detta snöväder. Så kameran tog vi med oss...och vi gick iväg...
mot den "väg" som vi kan ta en längre promenad på, när det är sommar...Men nu blev det inte så långt där..för den var bara plogad till "BOMMEN". Sen var det bara "en liten gångstig"....och den var SÅ moddig..så då vände vi rätt så snart.
Men lite bilder tog vi i allafall..



Vi gick sedan en runda runt Brukskyrkan..och vi fick lite motion..och lite frisk luft. Det blåste lite, men vi var klädda för detta snöoväder.

På kvällen..så "RÅKADE" jag ha på TV1...och det var INTE annonserat i TV tidningen...men det var ett program som var inspelat med PER OSCARSSON ...från hans hem..och frun och dottern fanns med...
Och det sändes kanske just nu..därför  att vi alla vet..att de förolyckades i brand..när hela deras hus brann ner..och när anhöriga på morronen kom ut och skulle hälsa på dem..OCH då hade det brunnit..och kvar var bara "skorstenen/muren"...


TV programmet var inspelat 1999...Per berättade om sin tvillingbroder..att han kommer ihåg..att när dom var små..så var det nån händelse som han upplevde  att hans tvillingbror..var den som föräldrarna.."tyckte mera om"...

Man fick se många filmer och händelser från hans liv..och inspelningar...och dottern intervjuades...samt frun.
Man fick även se hur TVILLINGBRÖDERNA pratade om denna händelse..men som Pers bror..inte kunde erindra sig..att föräldarna
gjorde nån skillnad på dem...Men det var väl en känsla som Per hade...

Programmet var mycket intressant....många saker don visade..som jag själv kommer ihåg..tex...när Per Oscarsson.."klädde av sig i TV"....Och vilket ramaskri...det blev på den tiden.... Han behöll kalsongerna på... MEN ändå..dessa reaktioner...
 

Ja ,efter det  kom nästa TV program, som också var mycket intressant...att se och höra på.
"STJÄRNORNA PÅ SLOTTET" och denna gången så var det Nicklas Strömstet..som  hade "hand om" programmet den dagen.
Där berättade Niclas om att när han föddes så hade han en STOR TUMÖR..på ena sidan av halsen....och han fick direkt läggas i kuvös...och prognosen var mycket dålig. Det var en OVANLIG tumör..och det var oftast med "dödlig utgång"...
Han berättade också en del av sin barndom..hur ha nunder  några år "var en riktig värsting"..och häll på med en "massa otyg"...men då flyttade familjen till en helt annan ort..och  han kom på rätt köl... Och "med facit i hand" så har han haft ett skötsamt liv...det var dom där "barnaåren"..som det höll på att gå snett.
Ger kanske många färäldrar HOPP...om att det kan vända...även om deras barn..under barn eller tonåren.."hamnar snett"..så kan det vända och det går bra sedan i vuxenlivet.

Programmet går i REPRIS några tillfällen....så OM du inte sett det...så titta gärna på reprisen!


Detta var en liten sammanfattning..på en "BARA VARA DAG"..och som för mej var /blev en mycket bra och tänkvärd dag!

Önskar alla em trevlig kväll..och en fin ny ARBETSVECKA som börjar i morron..igen...

Kommentarer
Sita

Hejsan Margit. Nu är det minusgrader här igen Tittar på naturprogram just nu. Kram

2011-01-09 @ 17:59:07 URL: http://siitasblogg.blogspot.com
Gunilla

Ja den där gågnen som per klädde av sig i Hylands hörna, kommer man ju ihåg, som OM det vore i går.

Ja på den tiden blev det verkligen ramaskri. Det var ju så på den tiden, att man inte skulle göra så i program kanske.

Missade det tyvärr, efterssom det då tyddligen inte stog programtablån.

Har ingen tv för tillfället, så jag får hålla mig till SVT play istället isf.



Snöigt här oxå fortfarande.



Tass tass

/Gunilla'

2011-01-09 @ 18:30:55 URL: http://gunillaskatter.blogg.se/
fru-glad

Så bra du skriver och fin blogg.Tittar också på stjärnorna och tycker att man får veta lite mer hur dom är än det som står i skvallerpressen.(Oskarsson)) verkade ju vara en mycket sympatisk man.Såg en film med honom för flera år sedan som heter Hunger, en gammal svart vit men så bra.

Hälsningar till dig från Tumba och fru glad

2011-01-09 @ 18:45:09 URL: http://fru-glad.bloggplatsen.se
Corina

Per Oscarsson var en enastående skådespelare och även om han var till åren kommen var det otäckt att hans liv skulle sluta på detta sättet !

Måste väl kännas rätt bra att snart gå i pension i alla fall ? Få råda helt över all din tid.Kram !

2011-01-09 @ 19:38:54 URL: http://corina.bloggplatsen.se
Corina

Skit, hade skrivit ett inlägg och postade och vips bara försvann allt, morr ! Orkar inte skriva om allt en gång till. Skickar väl en kram i alla fall !

2011-01-09 @ 19:41:55 URL: http://corina.bloggplatsen.se
Vicki

Ja, i morgon är det en ny arbetsvecka igen. Allt börjar att gå mot det "vanliga".

Vad jobbar du med?



Jag använder ingen metod. Jag försöker äta efter tallriksmodellen det är kanske en medtod i sig. Jag gjorde en magsäcksoperation för 4månader sedan så det är den jag håller på att jobba med. Jag åt på tok för mycket mat. Jag gillar mat men allt går bra nu fast jag äter betydligt mindre.



Ha en bra kommande vecka,Vicki

2011-01-09 @ 20:50:33 URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Gunilla

låter som ni haft trevliga dagar hos er !!

2011-01-09 @ 21:21:22 URL: http://www.smulan-67.blogspot.com
Gunilla

låter som ni haft trevliga dagar hos er !!

2011-01-09 @ 21:21:47 URL: http://www.smulan-67.blogspot.com
Karin

Har inte sett några av programmen du skrev om, så jag får hålla utkik efter repriserna.

Såg idag en dokumentär om två äldre personer som träffades igen efter 60 år. De blev nykära och gifte sig. Programmet var jättefint, men jag blev konfunderad över barnens reaktioner. Visst måste man unna sina föräldrar att uppleva kärleken igen!

Det bästa som finns är ju gemenskap och närhet.

Ja, imorgon är det arbetsdag för mig, och 5 månader kvar att arbeta tills jag blir pensionär. Jag räknar ner månaderna nu. Snart blir det veckor....

Kram min vän!

Karin

2011-01-09 @ 23:07:32 URL: http://pixelmojan.se
Sita

Hejsan. Idag är det inte kul, långt till toa som bara den. Ellie bor i lägenhet på andra våningen. Så nu har dom plast med isolering ist för fönster. Vet ej när dom får nått nytt. Beställningsvara. Kram

2011-01-10 @ 11:52:24 URL: http://siitasblogg.blogspot.com
Rigmor

Jaha, då missade jag ett bra program igen, som vanligt...däremot såg jag ett underbart program igårkväll, på ettan tror jag, om ett gammalt par som träffats åter på äldre dagar, de hade visst varit ifrån varandra i sextio år! Vilken kärlek, han var åttioåtta nu, en underbar kärleksfull man som man bara älskade. Önskar det vore så för fler på äldre dar, att man hittade någon att förgylla sina sista dagar ihop med.

Alltid trevligt med lite sådär spontana besök, dels slipper man hispa upp sig för vad man ska bjuda på och sen får de ta det som det är, perfekt.

Ha det så gott, här töar det värre...kan man hoppas på en tidig vår??

Kram

2011-01-10 @ 15:08:59 URL: http://paradisetbergamon.blogspot.com
Kerstin

Ja vi är glada att ha hundarna, ska sanningen fram så hade vi nog inte stått ut här utan dom, de innebär ett jobb och fasta tider (något så när)Förr när vi varit utomlands har vi alltid sagt att en vecka är för lite, 2 veckor nästan.. för länge. Nu ska vi vara ett halvår, tristessen finns men hundarna räddar situationen.

Minns så väl P. O. och Hylands hörnan. Jag var ca 12 år och det var snudd på att jag blivit bedd att lämna rummet. Vi trodde ju alla att ALLT skulle åka av, men jag tror att sexualundervisningen var lika illa i pryda folkhemmet då.

Tragisk död de fick!

Känner igen "bommen" kul! Där har jag gått mycket, runt till polisens skjutbana osv. ATT DOM INTE TAGIT REDA PÅ TIMMRET ÄN... fy ligger det inte där och ruttnar?

Såg stjärnorna på slottet på Play, blir nog bra nästa vecka när Brunnberg håller i det. Nicklas, ja tänk vilken kille! Strongt av honom

2011-01-10 @ 17:13:16 URL: http://farna.bloggplatsen.se
Camilla

Hmmm...två bra program som jag missat,verkar det som.

Ska kolla om det går att se på SVT play.

Kram på dig!

2011-01-10 @ 17:39:37 URL: http://cammo69.blogspot.com
Camilla

Hmmm...två bra program som jag missat,verkar det som.

Ska kolla om det går att se på SVT play.

Kram på dig!

2011-01-10 @ 17:40:28 URL: http://cammo69.blogspot.com
skogsnuvan

Känner igen mig lite i dig. Alltid människor som kommer och går och vi kan klara det och tycka att det är kul och att alla är välkomna utan att behöva säga till i förväg. Det är en lycka i livet att ha vänner, ju fler desto bättre.

2011-01-10 @ 18:06:55 URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
ELLEN

Kika in på min bloppis och se vad som finns att fynda! Allt mellan kavajer, skor, ytterplagg och innekläder!. Mycket retro/second hand finns att hitta! Nu i dagarna har jag även fyllt på med varor, samt sänkt priset på nästan allt!



Mvh Ellen, http://ellensbloppis.blogg.se

2011-01-10 @ 18:57:54 URL: http://ellensbloppis.blogg.se/
Humle

Mys :)

2011-01-10 @ 18:59:26 URL: http://grux.blogg.se/
Ruth

Tänk så gott det kan vara med en oplanerad dag, att bara vara och slappa det skulle ni behöva flera dagar av.

Kramen

2011-01-10 @ 20:21:07 URL: http://bernamis.bloggplatsen.se/
Maria

Gick de nåt bra på travet får hoppas det. Människor som blir innebrända är inte roligt att höra om vem det nu än månde vara, hua.

Ha det gott/kramizar

2011-01-10 @ 23:50:18 URL: http://torparmor.blogspot.com
Roffe

Godmorgon.Jag hadde TV1 på så jag kollade med på PER OSCARSSONS Program,och det var bra.dåligt att dom inte annonserade i tidningen om det.jag visste inte förhän branden att han bodde utanför Skara,hadde jag vetat det innan,då hadde jag kört förbi.Bor bara 6 mil till Skara från Hjo.ha en bra dag.kram

2011-01-11 @ 08:35:31 URL: http://rolfsalomon.blogg.se/
Ett rött monogram

Gomorron

Roligt och få besök sådär på söndag, och det låter gott och bli bjuden på sallad. Kakor och godis har det blivit alldeles för mycket under jul. Stjärnorna på slottet såg jag, det var jättebra.

Nu önskar jag dig en fin dag

Varm kram

AnnaMaria

2011-01-11 @ 09:09:07 URL: http://ettrottmonogram.blogspot.com
attis

Hej vännen. Nej det var inte jag som bröt. Det kom bara som en total överraskning. Han har inte visat minsta tecken på att nåt varit fel . Det visade sej oxå att han haft ett förhållande med en annan kvinna i snart tre år så det känns bittert. Livet måste gå vidare och jag försöker verkligen. Är så glad att jag har mina barn och barnbarn. Ha det gott.

Kram

2011-01-11 @ 10:07:06 URL: http://attisblogg.blogg.se/
Ingrid

Hejsan Margit!

Jag såg båda programmen du nämner och visst var det hemskt att Per Oskarsson och hans fru skulle dö på ett så ruskigt sätt. Man får hoppas att de dog av gaser och rök innan elden tog dem.



"Stjärnorna på slottet" tycker jag har varit riktigt trevligt den här omgången och Nicklas Strömstedts dag var jättebra.



Här har vi nu töväder och snö och is försvinner med rasande fart. Hoppas att det forsätter åt det hållet.



Kram och ha en fin veckan!/Ingrid

2011-01-11 @ 10:44:30 URL: http://stenstugu.com/wp
Liliann

Bara vara dagar ska man vara rädd om, även om de blir fler och fler med ålderns vishet....

Kram från ett strålande vintervackert Östersund

2011-01-11 @ 11:12:59 URL: http://livetefantastiskt.bloggagratis.se
ansepanse

bara-vara-dagar är ju de som är bäst ändå, eller hur

vad mycket snö ni har och vackert ser det ut

kramar

2011-01-11 @ 13:17:42 URL: http://kinaguld.blogg.se/
Lillemor

Tycker att det är skönt att bara vara och inte behöva massa måsten

Ha det gott

Kram

2011-01-12 @ 06:59:40 URL: http://danslillis.bloggplatsen.se/
Marie-Louise Grimlund

Hejsan Margit !

Om Du visste så svårt jag hade att somna efter vi chattat Du och jag, det drog ju över min vanliga läggdags-tid.Förr när jag var yngre var jag också en nattuggla. I morgon måste jag upp vid 7.00 ska ta prover kl.8.20 fastande fr.24.00.



Det här med att kremera sig själv och slippa begravningskostnaderna kanske är ett bra sätt.Fast lite läskigt.Allt brann ju upp, memoarer och dagböcker, så vi vet ju inte om det var menat eller en fruktansvärd olycka.



Är det bra med Dig.Du har en jättefin blogg.Hur gör man för att få till den så, jag vill kunna också.

Min dotter klagade på att min text var för liten och det var så gyttrig bakgrund.Det gick knappt att läsa.Kul,kul,kul äsch jag tänker ändra bara för det.



kram,kram

2011-01-12 @ 16:15:38 URL: http://parart222.blogspot.com/
wiper

Jag tittar alltid på stjärnorna på slottet och har även träffat en del av dom privat eftersom jag samlat på autografer i många år. Marie Göransson har sån integritet och en underbar röst.



Kram

2011-01-13 @ 11:16:28 URL: http://wiper.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback