Viktväktarbesök på förmiddagen...

Förmiddagen inleddes med bilresa till Köping för invägning. Att gå  på WW mötena samt att väga in sig varje vecka är ett bra stöd. I december o januari så var det stängt flera veckor och när det var torsdagar och viktväktarmötena var öppen i Eskilstuna då var jag i Kolsva och på  onsdagarna  när det är öppert i Köping då var jag i E-tuna. Då "tappar man kontrollen och tillåter sig att äta "fel och för mycket"...  och på 2 månader så var väl ökningen ca 3 kg.

Förra veckan så hade jag ju - 9 hg. men nu hade jag plussat ca 5 hg. Men semlor hade ätits några gånger förra veckan och 2 födelsedagsfirande... så det var inte så konstigt. Snarare konstigt om jag hade minskat ändå. "Man blir det man äter" och det är ju sant.

Vill ju inte bli såhär!!!





I dag så pratades det om att äta frukost. Det är ju det viktigatse målet... Många som vill gå ner i vikt dom "hoppr ju över" frukosten med tanke på att då få bättre viktminskning. Men det är ju tvärtom. Viktigt att börja dagen med frukost. Hoppar man över den så är det så lätt att med hunger i magen så stoppar man i sig massor av fel saker tills man skall äta kanske lunchen...
Man får alltid ett litet häfte med några förslag på måltider. Idagens lilla häfte så fanns det :"FRUKOSTPANNKAKOR".
Tänker nog försöka med att göra det vid tillfälle men inte äta det som frukost utan kanske lunck elelr middag. Recptet är följande:

FRUKOSTPANNKAKOR, 4 port.  =4,5 point /port.
3 dl naturell lättyoughurt              1,5 p
1/2 dl havregryn                                  1 p
2 dl vetmjöl                                          7 p
1 tsk bakpulver                                   0 p
1 krm salt                                              0 p
2 ägg                                                       4 p
3 dl lättmjölk                                        1,5 p
1 msk flytande margarin                     3 p


Vispa ihop uoghurt och havregryn. Rör ned vetemjöl, bakpulver, salt, ägg och mjölk. Blanda väl. Hetta upp en stekpanna med margarin och klicka ut smeten. Stek pannkakorna gyllenbruna. Servera med rårivet äpple och kanel.

Är man 2 personer så får man spara till ett mål nästa dag. Viktigt att bara äta 1/4 per person.....

Det verkar lite intressant dedär med yughurt, ellr hur???

Idag så är solen borta... just nu - 0,2 grader ute. Lite blött och slaskigt ute. Det var ju flera + grader i går och då smälte en del av nysnön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback