Friskis o Svettis i gårkväll

Allt blir inte som man tänkt sig/planerat. Jag skulle ju till Friskis o Svettis i gårkväll  och sen jobba i natt. Men det blev inte riktigt så....Jat tycker ju att det är jätteskönt och roligt  med BASGYMPAN... men det hände an sak...

Vi hade väl kört programmet ca 25 min. Sen var det några rörelser när vi låg på golvet och skulle göra vissa rörelser.

Sen/då hände något. Axeln "for" utr led. Jag kände ju med en gång vad som hände. (Har haft axeln ur led några ggr tidigare, senast för kanske 7 år sen) Vi låg ju på golvet men på nåt sätt så kom jag upp direkt i sittande ställning. Ingen observerade min händelse men jag vinkade till gympa ledaren efter ca 5 min. Berättade vad som hänt. Hade SÅ ONT! Kunde inte röra mig alls.Smärtan gjorde att jag både kallsvettades och mådde illa och nästan svimmade.

Maggan, min väninna gick upp till "kassan"  personalen där uppe och pratade med dem och meddelade så dom beställde Ambulans.

Som tur var så hade jag min Mobil i ryggsäcken i Gympasalen och jag fick hjälp att få den där jag satt. Fick upp den och ringde till mitt arbete på Gyn. Klockan var då 18.00 och jag skulle ju börja jobba strax efter kl 21... Sa: "Jag kan inte jobba. Sitter på golet, har fått Axeln urled". Då visste dom det så att dom kunde fixa vikarie,


Tre stycken  Ambulanmän/kvinna kom rätt så snart. Satte "nål" och sprutade intravenöst Morfin...Tog väl ett tag men hjälpte väl inte så mycket så dom fick "spruta mer".. Till sist fick dom hjälpas åt ALLA 3 OCH FÅR UPP MIG PÅ FÖTTERNA SÅ ATT VI KUNDE KOMMA OSS UT UR "KÄLLAREN". NÄR JAG KOM PÅ FÖTTERNA "SÅ FÖRSVANN JAG", SVIMMADE LIKSOM OCH "FÖRSVANN" PGA AV SMÄRTAN...ohhhh VAD DET GJORDE ONT. EN ENDA MILLIMETER RÖRELSE MED AXELN/ARMEN VAR FRUKTANSVÄRT SMÄRTSAMT..




Ja som ni ser så åkte jag ju Ambulans till Akuten. Det var en mycket jobbig resa trots det korta avståndet. Började även kräkas (p ga Morfinet)


Väl inkommen till Akuten så kom rätt snart en läkare, remiss Akut till röntgen. När jag kom upp på Akutens brits och dom "kuddade" upp lite så hade väl både Morfinet börja ha mer effekt så att jag kunde slappna av och jag kände att det hände nåt--positivt. Plötsligt så kunde jag börja röra min arm/axel utan den där hemska smärtan. Den "gled" tydligen på plats. Tog en stund så blev jag körd till röntgen igen. Där både kräktes jag och.... fick hjälp till toa...
Åter till Akuten och tillsist så kom doktorn. Han hade tittat på röntgensvaret och "axeln var på plats" igen, endast mjukdelsskador.


Fick en "COLLAR and PUFF slynga" som jag skall ha på dagtid så att armen/axeln får vila.
Det konstiga är att jag nu har inte ont alls men jag måste ju ändå vara försiktig. Sjukskriven i 10 dagar samt fått remiss för sjukgymnastik..


Sovit bra de första timmarna i natt/förnatten. Sen vaknade jag vid 02.30. Var på toa och la mig sedan, kunde inte somna. Klev upp och satte mig vid datorn.. tänkte jag då skulle Blogga när jag ändå var vaken och inte kunde somna. Men jag började må så illa så jag fick gå och lägga mig igen... och nu känner jag inget av detta.

Ska ju till Kolsva idag. Ringt Lasse, han får komma och hämta mig o katterna i eftermiddag. Jag får inte köra bilen just nu när detta hänt..


Tur att det är vänster arm... ingen fara att sitta vid datorn tex.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback