Gulliga hundar


"Ja den här klänningen den passar väl mig?"






























"Varför har du så stora öron"? "Jo för att jag skall höra bättre"!


d




















Detta är katten Sigge som det står att läsa om in en av kvällstidningarna. Han var borta i 4 år.
Den återfanns i Surahammar, Katten var öronmärkt. Kattägarna fanns i
Västerås. Den var öronmärkt och därför jkunde de spåra ägarna ocg de fick ett telefonsamtal att de hade hittat deras katt. De hade då nya katter. Men när de sa att det var katten Sigge så skrek de till av glädje. Tänk att få tillbaka sin katt efter så lång tid.


Skall berätta om våran katt Pontus som vi hade när vi bodde i Norrland, Vännäs.
Jag hade med mig Pontus i band/koppel när jag gick och handla. Band honom utanför iCA-affären. Det var i början på december månad och det var ca 20 grader kallt en längre tid.
När jag var inne i butiken så kom det någon fram till mig och sa att katten hade slitit sig. När jag då kom ut så fanns kopplet  och halsbandet kvar. Ingen Pontus.
Blev mycket ledsen. Tittade i snön och föjde kattspåren som ledde och tog slut undert ett hus.
Jag lockade och ropade "PONTUS, PONTUS". men ingen katt kom.
Jag skulle jobba på natten. VAR MYCKET LEDSEN..
Satte ut en lapp i affären  samt annonserade i tidningen.... men våran katt kom inte tillrätta.
Dagen före julafton så ringde min faster och sa: "Jag har sett din katt vid vårat soprum". Tog på mig kläderna genast och gick dit: "PONTUS, PONUS" ropade jag.  "Mjau, mjau" hörde jag då. Och visst var det Pontus. Inget halsband för det hade han ju kvar i kopplet som satt kvar vid ICAaffären. Mager var han. Han lät sig tagas fast med en gång. Och vem tror du var lycklig? Jo JAG!!. Pontus tillbaka .
Efter nåt dygn så såg man att örsnibbarna förfrusit. Dom var alldeles styva. Efter nån vecka så tappade han örsnibbarna. Dom ramlade helt enkelt av.
Inte nog med öronen. Svanstippen hade också förfrusit. Sista , ytterst biten ca 5 cm var alldeles hård som en pinne.
Den satt kvar ca ett halt år. På sommaren en gång så när han satt vid matskålen så föll den av. Jag har kvar hans svansbit som ett minne.
Flyttade sen till Eskilstuna och han blev innekatt. Men jag brukade ta med honom ut ibland . När jag då åkte hiss och det kom någon fler i hissen så frågade många : "Vad har han gjort med öronen"? Då brukade jag skoja och sa att han var..........
kuperad...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback